Parades al passeig de Gràcia, però no a la Rambla: així serà el Sant Jordi a Barcelona

La Generalitat aposta per una diada en espais descentralitzats en totes les grans ciutats i capitals de comarca

El Sant Jordi 2020 a la Rambla
El Sant Jordi 2020 a la Rambla | Ricard Novella
19 d'abril del 2021
Actualitzat a les 18:01h
La diada de Sant Jordi serà atípica enguany a Barcelona però els veïns podran comprar llibres i roses a diferents espais de la ciutat. No hi haurà parades en carrers emblemàtics com la Rambla o la Rambla Catalunya, però sí al passeig de Gràcia -entre la plaça Catalunya i el carrer Aragó- i en diferents places de la ciutat, amb l'objectiu de descentralitzar la celebració i així evitar aglomeracions.

A més del tram baix del passeig de Gràcia, els barcelonins podran comprar roses i llibres als jardinets de Gràcia, la plaça de la vila de Gràcia, la plaça de Sarrià, la plaça Valdivia a Les Corts, la plaça Reial, la plaça Orfila a Sant Andreu, el passeig Lluís Companys, la plaça Universitat i l'espai comprès entre els carrers Pallars, Llacuna i Pujades al Poblenou. 

L'estratègia no només s'aplica a Barcelona i les capitals de comarca i altres grans ciutats també optaran per celebrar el Sant Jordi en espais que permetin la descentralització i el compliment de les restriccions.

Aquest dilluns s'han donat a conèixer tots els detalls de la diada en una roda premsa de la consellera de Cultura, Àngels Ponsa, el tinent d'alcaldia de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, Joan Subirats, el President de la Cambra del Llibre de Catalunya, Patrici Tixis;  la presidenta del Gremi de Llibreters de Catalunya, Maria Carme Ferrer, i el president del Gremi de Floristes de Catalunya, Joan Guillén. 

Els gremis de llibreters i floristes donen per fet que el balanç de la diada no serà com el del 2019, però esperen millorar xifres respecte la de l'any passat, que es va celebrar al juliol després d'ajornar-la a causa de la pandèmia. Es calcula vendre entre 3,5 i 4 milions de roses, un 50% del total de vendes en un Sant Jordi d'abans de la pandèmia. Pel que fa als llibres, l'aspiració és arribar al 60% de vendes respecte la del 2019.

Per aconseguir-ho, les parades obriran a les nou del matí i tancaran a les vuit del vespre. A tots els municipis es podran posar parades davant els establiments de llibreries i floristeries. Aquestes parades es podran instal·lar des del dia 21 i el gremi ha animat a reservar-los i anar a buscar-los a les llibreries abans de la diada.

A més, els professionals tindran més parades habilitades als espais perimetrats. A Barcelona hi haurà 490 parades al carrer i 180 als espais perimetrats, a més de 31 punts de signatura de llibres. En aquests espais es controlarà l'accés i la sortida, així com l'aforament. Les taules de les parades estaran separades i entre els diferents espais repartits per la ciutat hi haurà una distància mínima de 500 metres. 

La presidenta del Gremi de Llibreters de Catalunya, Maria Carme Ferrer, ha reconegut que el confinament comarcal beneficiarà els professionals de Barcelona. En contra, el gremi preveu que els llibreters de municipis de costa i de muntanya seran els més perjudicats pel manteniment de la restricció de mobilitat. 

Arxivat a