Les 20 pel·lícules i sèries que has de veure d'Amazon Prime

Sèries, documentals i pel·lícules imprescindibles a la plataforma Amazon Prime

Repàs als continguts imprescindibles de Prime Video
Repàs als continguts imprescindibles de Prime Video | Carlos Baglietto
02 de maig del 2021
Actualitzat el 30 de maig a les 15:37h
Amazon Prime Video és l'única plataforma amb les eïnes i el catàleg per competir cos a cos amb Netflix. La multinacional de Jeff Bezos ha aconseguit aglutinar una immensa col·lecció de pel·lícules, sèries i documentals de tota mena. És, segurament, el catàleg amb més varietat del mercat: tota mena de gèneres, dècades, èpoques i temàtiques.
 

Triar és difícil i és per això que hem elaborat una llista amb tots els títols imprescindibles de la plataforma. Tot i que Amazon gaudeix d'un potent algoritme, les perles amagades mereixen una menció destacada: sèries com Misfits, films com Fantastic Mr. Fox, clàssics com The 10 Commandment o documentals com Amy

 

1. All or Nothing (sèrie documental)



Fitxa tècnica
Direcció: Diversos directors
Any: 2016-actualitat
Repartiment: Integrants de diferents equips de modalitats diverses.
Gènere: Esport | Documental
Temporades: Minisèries independents sota la mateixa marca (13)

Sinopsi. Un dels productes televisius sobre esport amb més potència del mercat de les plataformes. Arran d'un projecte entre Amazon i l'NFL, un equip de càmeres de primer nivell s'endinsen en una franquícia professional de futbol americà. Més endavant ho amplien a futbol europeu, seleccions, rugbi, fins i tot hoquei. El format permet a l'espectador veure entrenaments, preparació tècnica i explorar racons que cap mitjà de comunicació hi podria arribar mai. Els testimonis són únics i el nivell de detall, tant a nivell institucional com a nivell de competició, són de gran valor esportiu i televisiu.

 

2. Whatever Works (pel·lícula)



Fitxa tècnica
Direcció: Woody Allen
Any: 2009
Repartiment: Larry David, Evan Rachel Wood, Patricia Clarkson, Conleth Hill, Michael McKean, Henry Cavill, entre d'altres.
Gènere: Comèdia

Sinopsi. Una de les millors comèdies dramàtiques de Woody Allen del segle XXI, ignorada en moltes de les llistes sobre la filmografia del director de Nova York. Amb un repartiment magníficament triat i encapçalat pel còmic Larry David, Allen torna a trencar la quarta pared amb un personatge principal histèric i pessimista que busca el sentit de la vida després d'un matrimoni accidentat. A la porta de casa seva es troba a una jove de 21 anys que ha fugit de casa seva i necessita suport en una ciutat que és una selva pels nouvinguts.

 

3. Fleabag (sèrie)



Fitxa tècnica
Direcció: Phoebe Waller-Bridge
Any: 2016
Repartiment: Phoebe Waller-Bridge, Sian Clifford, Olivia Colman, Andrew Scott, Brett Gelman, Bill Paterson, Jenny Rainsford, Ben Aldridge, entre d'altres.
Gènere: Comèdia negra
Temporades: 2
Capítols totals: 12

Sinopsi. La millor comèdia original dels últims temps. En un exercici de guió, direcció i posada en escena, Phoebe Waller-Bridge encapçala aquesta magistral sèrie sobre la vida d'una jove londinenca de 30 anys. La quotidianitat convertida en un hilarant relat, la seva particular visió del món que l'envolta, els seus problemes familiars i els dubtes sobre l'amor són diversos dels ingredients d'una història que balla entre l'humor i una profunda tristesa existencial que representa una generació immensa de dones.

 

4. Mad Men (Sèrie)



Fitxa tècnica
Direcció: Matthew Weiner
Any: 2007-2015
Repartiment: Jon Hamm, Elisabeth Moss, Vincent Kartheiser, January Jones, Christina Hendricks, John Slattery, Aaron Staton, Rich Sommer, Robert Morse, Bryan Batt, Alison Brie, entre d'altres.
Gènere: Drama
Temporades: 7
Capítols totals: 92

Sinopsi. Una de les millors sèries de la dècada anterior, que presenta una empresa de publicitat dels Estats Units en els anys 60. El personatge de Donald Draper és un dels més icònics de la televisió en els últims temps. L'ambientació atrapa, les trames són addictives i la crítica constructiva cap a una època que va confeccionar la cultura americana que es va exportar arreu del món.

 

5. This is Us (sèrie)



Fitxa tècnica
Direcció: Dan Fogelman
Any: 2016-Actualitat
Repartiment: Mandy Moore, Milo Ventimiglia, Chrissy Metz, Justin Hartley, Sterling K. Brown, Gerald McRaney, Susan Kelechi Watson, Chris Sullivan, Ron Cephas Jones, Janet Montgomery, entre d'altres.
Gènere: Drama | Comèdia dramàtica
Temporades: 5
Capítols totals: 82

Sinopsi. L'aniversari de diverses persones, molt diferents entre elles, és el nexe d'aquesta sèrie que barreja la comèdia i el relat dramàtic en una història de vides creuades. Sense acabar de tenir una línia argumental clara i estancada en els típics gèneres serièfils, This is Us juga amb explicar la vida tal com raja: sense embuts, hilarant a estones, tràgica en altres. Una magnífica mirada, diferent, a la quotidianitat més senzilla que es converteix en una bonica feina audiovisual.

 

6. The Idus of March (pel·lícula)



Fitxa tècnica
Direcció: George Clooney
Any: 2011
Repartiment: Ryan Gosling, George Clooney, Philip Seymour Hoffman, Paul Giamatti, Marisa Tomei, Evan Rachel Wood, Jeffrey Wright, Max Minghella, Jennifer Ehle
Gènere: Drama | Política | EUA

Sinopsi. Una de les poques pel·lícules dels últims temps que s'endinsa en les entranyes d'una campanya política a través dels assessors d'un candidat a les eleccions primàries del Partit Demòcrata dels EUA. George Clooney dirigeix una pel·lícula (a part de participar en el guió) que segueix la feina del director de comunicacions de la campanya. Ryan Gosling mostra les crueltats i dificultats d'enfrontar-se a la premsa, als missatges polítics o a la creació d'eslògans. Beau Willimon és un dels responsables del film, guionista principal de les primeres temporades de House of Cards.

 

7. El reino (pel·lícula)



Fitxa tècnica
Direcció: Rodrigo Sorogoyen
Any: 2018
Repartiment: Antonio de la Torre, Josep Maria Pou, Nacho Fresneda, Ana Wagener, Mónica López, Bárbara Lennie, Luis Zahera, entre d'altres.
Gènere: Thriller | Drama | Política

Sinopsi. El primer exercici de cinema per a denunciar la corrupció sistèmica de la política espanyola de les últimes dècades. Sorogoyen fa servir la ficció per explicar una situació molt familiar per a l'espectador espanyol. Amb un ritme diabòlic, una construcció de personatges impresionant i una bona fotografia, la pel·lícula gira al voltant de la història d'un un influent vicesecretari autonòmic que ho té tot a favor per fer el salt a la política nacional. El personatge que interpreta De la Torre observa com la seva perfecta vida s'enfonsa a partir d'unes filtracions que l'impliquen en una trama de corrupció. L'únic error de Sorogoyen és no posar noms i cognoms a tots els protagonistes, inspirats ineviteblament en polítics reals.

 

8. The Marvelous Mrs. Maisel (sèrie)



Fitxa tècnica
Direcció: Amy Sherman-Palladino
Any: 2017-Actualitat
Repartiment: Rachel Brosnahan, Alex Borstein, Tony Shalhoub, Marin Hinkle, Kevin Pollak, Gilbert Gottfried, Luke Kirby, Jane Lynch, Sterling K. Brown, Michael Zegen, Bailey De Young, Holly Curran, entre d'altres.
Gènere: Comèdia | Anys 50 als EUA | Stand-up Comedy
Temporades: 3
Capítols totals: 30

Sinopsi. La carrera humorística de la Midge Maisel és una de les millors històries còmiques (i amb millor guió, independentment del gènere) que es pot trobar a les plataformes. Senzillament brillant, la trama se centra en una dona feliçment casada que acompanya el seu marit en les seves petites aventures humorístiques. Ell, vol provar ser còmic d'stand-up. Ella, però, és el veritable cervell dels acudits i la que posseeix el talent. Sherman-Palladino estructura uns personatges sensacionals que ballen en una ambientació dels anys 50 magnífica i una història que frega la perfecció retòrica.

 

9. The Ten Commandments (pel·lícula)



Fitxa tècnica
Direcció: Cecil B. DeMille
Any: 1956
Repartiment: Charlton Heston, Yul Brynner, Anne Baxter, Edward G. Robinson, Yvonne De Carlo, Debra Paget, John Derek, Cedric Hardwicke, Nina Foch, Martha Scott, entre d'altres.
Gènere: Èpic | Bíblic | Hollywood d'Or

Sinopsi. Llegendària i espectacular superproducció que narra la història de Moisès (Charlton Heston), favorit de la família del faraó, que decideix renunciar a la seva vida de privilegis per conduir al seu poble, els hebreus, cap a la llibertat. Una de les grans superproduccions de la vella època en què Hollywood gastava milions de dòlars en producció, escenaris, vestuari, extres i una sobreactuació teatralitzada de tots els seus personatges.

 

10. The West Wing (sèrie)



Fitxa tècnica
Direcció: Aaron Sorkin, Thomas Schlamme
Any: 1999-2006
Repartiment: Martin Sheen, Allison Janney, John Spencer, Bradley Whitford, Richard Schiff, Jimmy Smits, Mary McCormack, Janel Moloney, Dulé Hill, NiCole Robinson, Stockard Channing, Melissa Fitzgerald, Joshua Malina, Rob Lowe, entre d'altres.
Gènere: Drama | Comèdia | Política
Temporades: 7
Capítols totals: 155

Sinopsi. Una de les sèries més importants i guardonades de la televisió en els últims vint anys, la millor de tots els temps pel que fa al gènere polític. Va aconseguir desenes de premis Emmy durant les seves sis temporades gràcies a un repartiment magnífic i a un guió com no s'ha vist mai en una sèrie sobre política. La trama gira al voltant del gabinet del president dels Estats Units, de totes les dones i homes que formen part de l'equip del màxim mandatari de la Casa Blanca. El talent d'Aaron Sorkin a l'hora de crear un guió sense rival en el món televisiu i un equip d'actors immens converteixen aquesta sèrie en una de les més bones que ofereixen les plataformes.

 

11. État de siège (pel·lícula)



Fitxa tècnica
Direcció: Costa-Gavras
Any: 1973
Repartiment: Yves Montand, Renato Salvatori, Jacques Weber, O.E. Hasse, Jean-Luc Bideau, Maurice Teynac, Evangeline Peterson, Jacques Perrin, Rafael Benavente
Gènere: Drama | Política

Sinopsi. Una de les més infravalorades i desconegudes pel·lícules del director Costa-Gavras, un gran especialista en fer cinema de denúncia política. En plena dictadura uruguaia, tres homes són segrestats per una guerrilla urbana que reclama l'alliberament de 150 membres de l'organització. L'esdeveniment provoca un sisme polític sense precedents. Costa-Gavras endinsa l'espectador en el caos de les dictadures iberoamericanes, en un trajecte que denuncia la ingerència dels EUA i l'existència d'homes "solucionadors" de conflictes.

 

12. Apollo 11 (documental)



Fitxa tècnica
Direcció: Todd Miller
Any: 2019.
Repartiment: Repartiment de documental
Gènere: Documental | Espai | NASA

Sinopsi. Imatges inèdites d'un dels esdeveniments més importants del segle XX: l'arribada de la humanitat a la Lluna. El documental explica les intimitats de la missió de la NASA de l'Apolo 11. Les càmeres ubicades a Cap Canyaveral capturen els moments més importants de l'enlairament de la nau, amb l'afegit d'escenes filmades a l'interior del coet espacial. Ambdues perspectives ofereixen una visió íntima sobre les sensacions que van experimentar els astronautes durant la seva missió.

 

13. The Americans (sèrie)



Fitxa tècnica
Direcció: Joseph Weisberg 
Any: 2013-2018
Repartiment: Keri Russell, Matthew Rhys, Holly Taylor, Keidrich Sellati, Noah Emmerich, Annet Mahendru, Richard Thomas, Alison Wright, Lev Gorn, Costa Ronin, entre d'altres.
Gènere: Drama | Espionatge | Thriller
Temporades: 6
Capítols totals: 75

Sinopsi. Drama d'època els protagonistes són un matrimoni d'espies del KGB que, durant els anys 80, viuen a prop de Washington DC i es fan passar per nord-americans. Phillip i Elizabeth Jennings tenen dos fills que no saben res sobre la veritable identitat dels seus pares. Hauran d'afrontar situacions molt dificles causa de la recrudescència de la Guerra Freda durant la presidència de Ronald Reagan.

 

14. The Usual Suspects (pel·lícula)



Fitxa tècnica
Direcció: Bryan Singer
Any: 1995
Repartiment: Kevin Spacey, Gabriel Byrne, Chazz Palminteri, Benicio del Toro, Stephen Baldwin, Pete Postlethwaite, Giancarlo Esposito, entre d'altres.
Gènere: Thriller | Drama | Neo-noir

Sinopsi. Recaragolada intriga que s'ha acabat convertint en una pel·lícula de culte modern. Els cinc protagonistes caminen per un guió ben estructurat, potent i amb una construcció de personatges absolutament sòlida que tindrà captivat els espectadors, absolutament intrigats i amb ganes de trobar les solucions de tots els problemes.

 

15. The Boys (sèrie)



Fitxa tècnica
Direcció: Evan Goldberg, Seth Rogen i Eric Kripke
Any: 2019 - Actualitat
Repartiment: Karl Urban, Jack Quaid, Antony Starr, Erin Moriarty, Elisabeth Shue, Laz Alonso, Tomer Kapon, Chace Crawford, Jessie T. Usher, Dominique McElligott, Simon Pegg, entre d'altres.
Gènere: Superherois | Drama | Adaptació còmic | Distopia
Temporades: 2
Capítols totals: 16

Sinopsi. En un món audiovisual on regna Marvel i Disney, la sèrie d'Amazon Prime sobre una visió més realista dels superherois destaca per sobre de la norma establerta. Adaptada d'un còmic per a adults, explica la història d'un grup de persones que està farta de la visió utòpica del grup de superherois més famós del món. Aquests personatges amb superpoders són obscurs, amb contrallums, formen part d'una empresa i capitalitzen les seves proeses. Tota una crítica a una societat consumista, que idealitza i fantaseja amb el poder irreal.

 

16. Sound of Metal (pel·lícula)



Fitxa tècnica
Direcció: Darius Marder
Any: 2019
Repartiment: Riz Ahmed, Olivia Cooke, Paul Raci, Mathieu Amalric, Tom Kemp, Bill Thorpe, William Xifaras, David Arthur Sousa, entre d'altres.
Gènere: Drama | Discapacitat

Sinopsi. Riz Ahmed protagonitza aquesta història sobre un bateria de heavy metal que comença a patir d'una sordera degenerativa. La seva discapacitat s'agreuja cada vegada que toca el seu instrument preferit, degut als forts sorolls als que exposa la seva oïda. La seva vida farà un tomb de 180 graus que inevitablement el duran a flirtejar, un altre cop, amb la seva antiga vida de drogaadiccions. Una immensa actuació d'Ahmed omple de càrrega emocional aquesta història de superació, del fet d'enfrontar-se a la vida davant les adversitats i d'una discapacitat com la pèrdua degenerativa d'oïda.

 

17. Misfits (sèrie)



Fitxa tècnica
Direcció: Howard Overman 
Any: 2009-2013
Repartiment: Nathan Stewart-Jarrett, Joseph Gilgun, Iwan Rheon, Lauren Socha, Antonia Thomas, Karla Crome, Nathan McMullen, Robert Sheehan, entre d'altres.
Gènere: Drama | Adolescència | Fantasia | Superherois | Crim
Temporades: 5
Capítols totals: 37

Sinopsi. Les sèries adolescents no són gaire reconegudes per la crítica però Misfits va ser un canvi de paradigma en l'inici de la dècada passada. Aquesta producció britànica barreja, en justa mesura, els millors elements de les trames recaragolades adolescents, una bona construcció de personatges, un guió amb clarobscurs i superpoders sense cap ànim de caure en tòpics clàssics de Marvel.

 

18. Amy (documental)



Fitxa tècnica
Direcció: Asif Kapadia
Any: 2015
Repartiment: Repartiment de Documental
Gènere: Documental | Música | Jazz | Biogràfic

Sinopsi. Pel·lícula documetnal sobre la famosa cantant britànica Amy Winehouse. El metratge ofereix a l'espectador imatges inèdites d'arxiu i entrevistes amb l'estrella de la música jazz i blues, que va morir al juliol de l'any 2011 als 27 anys d'edat a causa d'una parada cardíaca provocada pels seus excessos amb les drogues i l'alcohol, addiccions agreujades per la seva bulímia.

 

19. Fantastic Mr. Fox (pel·lícula)



Fitxa tècnica
Direcció: Wes Anderson
Any: 2009
Repartiment: Repartiment d'Animació (Veus: George Clooney, Meryl Streep, Bill Murray, Owen Wilson, Michael Gambon entre d'altres)
Gènere: Comèdia | Animació

Sinopsi. Una obra d'animació magnífica escrita a quatre mans entre Wes Anderson i Noah Baumbach, que adapta un dels llibres més famosos de Roald Dahl. Una guineu i la seva dona viuen de manera pacífica en un turó. El que no sap ella és que ell es passa les nits caçant a les granges del veïnat tota mena de menjar. Quan aquests tres ho descobreixen, passen a l'acció i l'intenten caçar. La meravellosa fotografia d'Anderson en l'efecte stop motion d'animació ensenya a l'espectador un producte audiovisual preciós, a més d'integrar-hi una història divertidíssima.

 

20. House (sèrie)



Fitxa tècnica
Direcció: David Shore 
Any: 2004-2012
Repartiment: Hugh Laurie, Lisa Edelstein, Omar Epps, Robert Sean Leonard, Jennifer Morrison, Jesse Spencer, Olivia Wilde, Bobbin Bergstrom, Peter Jacobson, Anne Dudek, David Morse, entre d'altres.
Gènere: Drama | Medicina | Intriga
Temporades: 8
Capítols totals: 177

Sinopsi. Una de les sèries més famoses, carismàtiques i estimades pel públic del segle XX. Hugh Laurie interpreta el Dr House, el metge més famós d'un hospital que, amb el seu caràcter únic, irascible i estrambòtic, investiga malalties a la vegada que intenta curar els seus pacients -i als que no fot gaire cas-. Addicte als calmants i a les sèries sobre metges, House camina entre dues columnes vertebrals molt sòlides: un guió d'altíssim nivell per a una sèrie de vuit temporades i un gran lideratge per part de Laurie.