Bou i el PP acorden evitar la trencadissa

El regidor i el partit arriben a un principi d'entesa després de mesos d'enfrontaments; una fractura hauria debilitat encara més els populars a Catalunya

Pablo Casado abraça Josep Bou en un acte del PP.
Pablo Casado abraça Josep Bou en un acte del PP. | ACN
22 de març del 2021
Actualitzat a les 14:48h
Aquesta setmana serà clau per resoldre -o ajornar- la crisi oberta en el grup municipal del PP a l'Ajuntament de Barcelona, que viu una situació de tensió interna entre el president del grup, l'empresari independent Josep Bou, i el també regidor Óscar Ramírez, president del PP a Barcelona i home de la direcció. Si no hi ha sorpreses, que no són descartables, fonts del partit donen per feta la resolució de la crisi. 

Bou i la cúpula dels populars a Catalunya s'han proposat evitar la trencadissa. En els propers dies es coneixeran els detalls de l'acord al qual han arribat les dues parts. Una fractura del grup al consistori de Barcelona hauria suposat un nou front obert al PP, just quan afronta una situació delicada després de les eleccions del 14-F, quan va passar de 4 a 3 diputats al Parlament i va veure com Vox pràcticament els quadruplicava.

Diverses declaracions de Bou als mitjans durant aquest març van tornar a posar damunt la taula la distància entre ell i la cúpula del partit. Com va explicar NacióDigital, l'empresari acumulava queixes per un seguit de fets que considerava que eren un menysteniment a la seva posició, des de no informar-lo de diversos actes públics de la formació fins a deixar una cadira buida amb el seu nom en alguns mítings de campanya als quals no se l'havia convidat.

Divendres passat, el cap de files del PP a Barcelona va fer unes declaracions en què no descartava ser alcaldable de "qualsevol partit constitucionalista", incloent Vox. Sobre el partit de Santiago Abascal, va dir que el considerava constitucionalista perquè "acata les lleis, la monarquia i la Constitució". Esmentar Vox en aquests moments, quan el PP nota l'escalf del partit ultra al clatell, és posar el dit a la nafra.  

La crisi al grup municipal ha causat preocupació en la direcció del PP de Catalunya. En l'entorn del regidor s'ha explicat que Bou havia estat durant dies esperant que la direcció del partit es posés en contacte amb ell per tractar la situació, que va anar incrementant la crispació per totes dues bandes. Finalment, sembla que la trucada es va produir i que Bou també ha fet també esforços per apaivagar el clima d'enfrontament.

El caràcter independent i poc ortodox de Bou han fet que des del moment del seu fitxatge pel PP hi hagi hagut desencontres i desconfiança. A l'empresari no li ha resultat fàcil adaptar-se al funcionament d'una maquinària de partit. I al PP sempre han temut que en qualsevol moment Bou trenqués la relació. Curiosament, amb qui sempre ha mantingut una bona sintonia ha estat amb el líder del PP, Pablo Casado, l'home que va tenir la iniciativa de proposar-li que fos el candidat a l'Ajuntament.