Repàs als continguts imprescindibles de Filmin | Adrià Costa
Sèries

Les 20 sèries i pel·lícules imprescindibles de Filmin

Les obres úniques de Filmin: des dels clàssics de Hollywood fins a les millors sèries europees i el cinema internacional

Repàs als continguts imprescindibles de Filmin | Adrià Costa
Filmin és la plataforma preferida pels amants del cinema en la seva màxima esplendor i riquesa. La plataforma d'streaming catalana ofereix desenes i desenes de col·leccions específiques, col·laboracions amb festivals i contingut en exclusiva tant en sèries com en clàssics indiscutibles.
 
A continuació, us oferim les 20 sèries, minisèries, documentals i pel·lícules imprescindibles de Filmin. Des dels clàssics de Hollywood amb Billy Wilder, Otto Preminger o Alfred Hitchcock fins a les millors sèries europees del moment i el cinema internacional.
 

 1. Climax
 2. Lazzaro felice
 3. L'effondrement
 4. The Act of Killing
 5. Rope
 6. Leviafan
 7. The Apartment
 8. Apocalypse
 9. Wolf Hall
 10. Anatomy of a Murder
 11. The Hunt
 12. Halt and Catch Fire
 13. Incendies
 14. Utopia
 15. Agatha Christie's Poirot
 16. Ran
 17. Estiu 1993
 18. La infamia
 19. La escopeta nacional
 20. Når støvet har lagt sig


 

1. Climax (pel·lícula)Fitxa tècnica


Direcció: Gaspar Noé
Any: 2018
Repartiment: Sofia Boutella, Romain Guillermic, Souheila Yacoub, Kiddy Smile, Claude Gajan Maull, Giselle Palmer, Taylor Kastle, Thea Carla Schott, entre d'altres.
Gènere: Drama | Thriller

Sinopsi. A mitjans dels 90, uns joves ballarins fan la seva última coreografia i després celebren una festa al voltant d'una gran font de sangria. Aviat, l'atmosfera es torna elèctrica i una estranya bogeria dels atraparà tota la nit. Els sembla obvi que han estat drogats, però no saben per qui o per què.


 

2. Lazzaro felice (pel·lícula)Fitxa tècnica


Direcció: Alice Rohrwacher
Any: 2018
Repartiment: Adriano Tardiolo, Alba Rohrwacher, Agnese Graziani, Luca Chikovani, Sergi López, Natalino Balasso, Tommaso Ragno, Nicoletta Braschi, Leonardo Nigro
Gènere: Drama rural

Sinopsi. Lazzaro, un jove camperol d'excepcional bondat, viu a La Inviolata, un llogaret que ha romàs allunyada de el món i és controlada per la Marquesa Alfonsina de Lluna. Allà, la vida dels camperols no ha canviat mai, són explotats i, al seu torn, abusen de la bondat de Lazzaro. Un estiu, es fa amic de Tancredi, el fill de la Marquesa. Entre ells sorgeix una amistat tan preciosa que farà viatjar a Lazzaro a través del temps i el portarà a conèixer el món modern.


 

3. L'effondrement (minisèrie)Fitxa tècnica


Direcció: Jérémy Bernard, Guillaume Desjardins, Bastien Ughetto
Any: 2019
Repartiment: Bellamine Abdelmalek, Lubna Azabal, Lola Burbail, Thibault de Montalembert, Audrey Fleurot, Samir Guesmi, Claire Guillon, Caroline Piette, Philippe Rebbot, Pierre Rousselet, Bastien Ughetto
Gènere: Thriller | Drama | Supervivència 
Temporades: 1
Capítols totals: 8

Sinopsi. Una sèrie que ha encaixat com un terrorífic guant en la situació actual. Sense cap previsió, durant el novembre de 2019 ja apuntava a ser una de les sèries del 2020 quan s'estrenés. En plena pandèmia de coronavirus, la minisèrie francesa va ser un impacte mediàtic, qualitatiu i un exercici de crítica social impressionant. Els vuit capítols, en vuit situacions diferents, mostren el col·lapse de la societat actual. 

4. The Act of Killing (documental)Fitxa tècnica


Direcció: Joshua Oppenheimer, Christine Cynn
Any: 2012
Repartiment: Documental
Gènere: Documental històric Crims contra la humanitat | Indonesia

Sinopsi. Quan el govern d'Indonèsia va ser derrocat per l'exèrcit el 1965, més d'un milió de persones van ser assassinades en menys d'un any. Anwar i els seus amics van ser promocionats a caps d'esquadrons de la mort i el mateix Anwar en persona va assassinar a centenars de persones amb les seves pròpies mans. A "The Act of Killing" accedeixen a explicar les seves històries sobre les matances. Però ells volen ser estrelles de l'cel·luloide del seu gènere cinematogràfic favorit: el cinema de gansgsters, els westerns, els musicals. Ells escriuen els guions. Ells s'interpreten a si mateixos. I ells mateixos interpreten a les seves víctimes.


 

5. Rope (pel·lícula)Fitxa tècnica


Direcció: Alfred Hitchcock
Any: 1948
Repartiment: James Stewart, John Dall, Farley Granger, Cedric Hardwicke, Joan Chandler, Douglas Dick, Constance Collier, Dick Hogan
Gènere: Intriga

Sinopsi. A casa de dos estudiants van arribant els convidats a una mena de festa de fi de curs. El convidat que més temen és el seu tutor i professor, un astut criminòleg que sosté que el crim perfecte no existeix, encara que ells s'han proposat demostrar el contrari. Cada vegada que entra algú, es posen més nerviosos. La situació és clara: tenen un cadàver sota la taula.


 

6. Leviafan (pel·lícula)Fitxa tècnica


Direcció: Andrey Zvyagintsev
Any: 2014
Repartiment: Aleksey Serebryakov, Vladimir Vdovichenkov, Elena Lyadova, Anna Ukolova, Roman Madyanov, Lesya Kudryashova, Aleksey Rozin, Sergey Pokhodaev
Gènere: Drama | Crisi del 2008

Sinopsi. Reconeguda internacionalment sent nominada als Oscar i premiada al Festival de Cannes. Kolia viu en un poblet a la vora d'el mar de Barents, a nord de Rússia. Té un taller mecànic a la banda de casa seva, on viu amb la seva jove esposa, Lylia, i el seu fill Romka, fruit d'una unió anterior. L'alcalde de la vila, Vadim Sergeyich, desitja apropiar-se de el terreny de Kolia, de casa i el seu taller per realitzar els seus projectes. 

7. The Apartment (pel·lícula)Fitxa tècnica


Direcció: Billy Wilder
Any: 1960
Repartiment: Jack Lemmon, Shirley MacLaine, Fred MacMurray, Ray Walston, Edie Adams, Jack Kruschen, Joan Shawlee, Hope Holiday, David Lewis, entre d'altres.
Gènere: Comèdia | Drama | Romàntica

Sinopsi. Una obra mestra de la comèdia melodramàtica, una radiografia magnífica d'una època on els Estats Units se situaven en la cúspide d'occident a la vegada que en la seva major decadència de valors com a societat. Wilder explica la història d'un simple oficinista (Lemmon) que cada nit es ven la dignitat en entregar les claus del seu apartament perquè l'utilitzin altres. Es mou entre l'afabilitat, l'amabilitat i la tendresa d'un personatge que pateix el fet de ser utilitzat pels altres.


 

8. Apocalypse (5 minisèries)Fitxa tècnica


Direcció: Daniel Costelle, Isabelle Clarke
Any: 2009-2016
Repartiment: Documental
Gènere: Històric | Segona Guerra Mundial | Primera Guerra Mundial
Temporades: 5
Capítols totals: 16

Sinopsi. Cinc documentals (individuals i minisèries) que aborden diferents temàtiques de la Segona Guerra Mundial i Primera Guerra Mundial amb un element diferencial: milers d'imatges úniques en color dels conflictes que van fer col·lapsar el món durant l'inici del segle XX i el van marcar per sempre. També exploren les figures d'Stalin i Hitler o una de les batalles que van canviar la història, Verdún.


 

9. Wolf Hall (minisèrie)Fitxa tècnica


Direcció: Peter Kosminsky
Any: 2015
Repartiment: Mark Rylance, Damian Lewis, Claire Foy, Jonathan Pryce, Bryan Dick, Richard Dillane, Xavier Laurent, Jonathan Aris, Richard Banks, Thomas Brodie-Sangster, Joss Porter, Bernard Hill, entre d'altres.
Gènere: Històric | Drama | Segle XVI Regne Unit
Temporades: 1
Capítols totals: 6

Sinopsi. Any 1520. La sèrie segueix els passos de Thomas Cromwell, assessor del rei Enric VIII, que tindrà un paper important en el futur d'Anglaterra, en un moment on Enric VIII s'enfronta a molts problemes a la vegada: es vol divorciar per casar-se amb Ana Bolena, s'enfronta al Vaticà i ha de controlar un país en revolta. Mark Rylance fa un paper sensacional a la minisèrie, que es va dur importants premis a tot el món.


 

10. Anatomy of a Murder (pel·lícula)Fitxa tècnica


Direcció: Otto Preminger
Any: 1959
Repartiment: James Stewart, Lee Remick, Ben Gazzara, Arthur O'Connell, George C. Scott, Eve Arden, Kathryn Grant, Joseph N. Welch, Duke Ellington
Gènere: Drama judicial

Sinopsi. Frederick Manion, un tinent de l'exèrcit, assassina fredament a el presumpte violador de la seva dona. Ella contracta com a advocat defensor a Paul Biegler, un honrat home de lleis. Durant el judici es reflectiran tot tipus d'emocions i passions, des de la gelosia fins a la ràbia. Una de les grans obres magnes d'Otto Preminger, un dels millors directors de la indústria de Hollywood clàssica.


 

11. The Hunt (pel·lícula)Fitxa tècnica


Direcció: Thomas Vinterberg
Any: 2012
Repartiment: Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Annika Wedderkopp, Alexandra Rapaport, Anne Louise Hassing, Lars Ranthe, Lasse Fogelstrøm, Susse Wold, Ole Dupont, Sebastian Bull Sarning
Gènere: Drama

Sinopsi. Un home és acusat injustament d'un delicte d'abusos sexuals que no ha comès. El film de Thomas Vinterberg s'endinsa en els racons més foscos de la humanitat, de l'assetjament social davant d'una mentida que es converteix en veritat i en les conseqüències que comporta. La interpretació de Mads Mikkelsen és brillant.


 

12. Halt and Catch Fire (sèrie)Fitxa tècnica


Direcció: Christopher Cantwell i Christopher C. Rogers
Any: 2014
Repartiment: Lee Pace, Scoot McNairy, Mackenzie Davis, Kerry Bishé, Toby Huss, Eric Goins, Bianca Malinowsk, Alana Cavanaugh, Scott Michael Foster, Morgan Hinkleman, August Emerson, Peter den Boer, Annabeth Gish, entre d'altres.
Gènere: Drama | Internet | Informàtica | Anys 80
Temporades: 4
Capítols totals: 40

Sinopsi. Poques sèries, per no dir cap, tracta l'auge de la informàtica d'una manera tan apassionada, amb una trama ben construïda i uns personatges molt ben desenvolupats. Diversos visionaris i enginyers són els conductors de la trama que aborda els inicis dels anys 80, on els ordinadors comencen a ser una eina de grans beneficis. El dilema, el que pateix l'ésser humà cada cert temps davant el progrés: renovar-se o morir.


 

13. Incendies (pel·lícula)Fitxa tècnica


Direcció: Denis Villeneuve
Any: 2010
Repartiment: Lubna Azabal, Mélissa Désormeaux-Poulin, Maxim Gaudette, Rémy Girard, Abdelghafour Elaaziz, Allen Altman, Mohamed Majd, entre d'altres.
Gènere: Drama | Thriller

Sinopsi. Basada en una obra de teatre del dramaturg Wajdi Mouawad, explica la història de dos germans bessons que no volen saber res de la seva mare. En el moment de la seva mort, els deixa un testament que els insta a entregar dues cartes: una al pare que creien mort i l'altre a un germà que no sabien que tenien.


 

14. Utopia (sèrie)Fitxa tècnica


Direcció: Dennis Kelly, Marc Munden, Alex Garcia Lopez, Wayne Yip
Any: 2013
Repartiment: Nathan Stewart-Jarrett, Alexandra Roach, Neil Maskell, Michael Smiley, Paul Higgins, Oliver Woollford, Geraldine James, Adeel Akhtar, entre d'altres.
Gènere: Thriller | Comèdia | Drama | Ciència-ficció
Temporades: 2
Capítols totals: 12

Sinopsi. Cinc amants dels còmics es coneixen a través d'internet i es posen d'acord per trobar-se. S'han fet amb el manuscrit original d'una novel·la gràfica de culte: The Utopia Experiments. Segons han pogut saber, l'autor, que era un maniacodepressiu, coneix els secrets de les catàstrofes més terribles de la planeta. A partir d'aquesta premisa la sèrie, una de les millors expressions surrealistes de la passada dècada, avança a través de misteris únics en el món de les sèries i la televisió.


 

15. Agatha Christie's Poirot (Sèrie)Fitxa tècnica


Direcció: Edward Bennett, Renny Rye, Andrew Grieve, Richard Spence, Ross Devenish, Brian Farnham, Andrew Piddington, entre d'altres.
Any: 1989-2013
Repartiment: David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Richard Bebb, George Little, Laurence Richardson.
Gènere: Intriga | Adaptació d'Agatha Christie
Temporades: 13
Capítols totals: 70

Sinopsi. Un dels detectius més famosos de tots els temps, en una de les millors adaptacions televisives sobre el personatge creat per Agatha Christie. Una extensa, acurada, detallista i brillantment executada sèrie sobre els casos d'Hercules Poirot.


 

16. Ran (pel·lícula)Fitxa tècnica


Direcció: Akira Kurosawa
Any: 1985
Repartiment: Tatsuya Nakadai, Akira Terao, Jinpachi Nezu, Pîtâ, Mieko Harada, Masayuki Yui, Daisuke Ryû, Yoshiko Miyazaki, Hisashi Igawa, Kazuo Katô, Norio Matsui, Kenji Kodama, Toshiya Ito, Mansai Nomura, entre d'altres.
Gènere: Drama | Bèl·lic | Japó feudal | Adaptació de William Shakespeare

Sinopsi. Basada en l'obra de William Shakespeare El rei Lear i adaptada a Japó medieval de segle XVI, l'obra mestra d'Akira Kurosawa narra la història de l'poderós Hidetora Ichimonji que, vell i cansat, decideix abdicar i passar el poder als seus tres fills.


 

17. Estiu 1993 (pel·lícula)Fitxa tècnica


Direcció: Carla Simón
Any: 2017
Repartiment: Laia Artigas, Bruna Cusí, David Verdaguer, María Paula Robles, Paula Blanco, Etna Campillo, Jordi Figueras, Dolores Fortis, entre d'altres.
Gènere: Drama 

Sinopsi. Simón ofereix una obra que emociona, que estremeix i que manté asseguts a la cadira els espectadors mentre dura, sense caure en tòpics lacrimògens o en efectismes barats. Explica com la Frida (esplèndida Laia Artigas) viu el primer estiu sense la seva mare, que acaba de morir. Una nena de sis anys que haurà d'entomar el trànsit difícil cap a una nova vida. Basada en la història real de la directora.


 

18. La infamia (minisèrie)Fitxa tècnica


Direcció: Philippa Lowthorpe
Any: 2017
Repartiment: Maxine Peake, Lesley Sharp, Molly Windsor, Ria Zmitrowicz, Liv Hill, Paul Kaye, Rupert Procter, Antonio Aakeel, Ross Anderson, Jill Halfpenny, Wasim Zakir, Simon Nagra, Naomi Radcliffe, Jason Hughes, entre d'altres.
Gènere: Drama | Abusos sexuals | Feminisme
Temporades: 1
Capítols totals: 3

Sinopsi. Basada en la història real de tres noies joves que van ser víctimes d'abusos sexuals i prostituïdes per homes pakistanesos britànics a Rochdale. La sèrie exposa el fracàs de les autoritats per fer alguna cosa al respecte i la confrontació amb els prejudicis racials.


 

19. La escopeta nacional (pel·lícula)Fitxa tècnica


Direcció: Luis Garcia Berlanga
Any: 1978
Repartiment: José Sazatornil, Luis Escobar, Antonio Ferrandis, José Luis López Vázquez, Rafael Alonso, Agustín González, Mónica Randall, Laly Soldevila, Félix Rotaeta, entre d'altres.
Gènere: Comèdia negra

Sinopsi. Una de les millors obres (sinó la millor) de la parella de guionistes Rafael Azcona i Luis Garcia Berlanga, aquest últim també director. Un retrat satíric, àcid i molt dur amb l'Espanya resultant de quaranta anys de franquisme. Un fabricant català de porters electrònics viatja a Madrid, acompanyat del seu amant, per assistir a una cacera que ell mateix ha organitzat. El que pretén és relacionar-se amb gent de l'alta societat espanyola per promocionar el seu negoci. A la finca de el marquès de Leguineche coneix a diversos personatges i viu multitud de situacions tan absurdes com absurdes.


 

20. Når støvet har lagt sig (sèrie)Fitxa tècnica


Direcció: Milad Alami, Iram Haq, Jeanette Nordahl
Any: 2020
Repartiment: Jakob Ulrik Lohmann, Karen-Lise Mynster, Peter Christoffersen, Arian Kashef, Henning Jensen, Viola Martinsen, Filippa Suenson, Katinka Lærke Petersen, Elias Budde Christensen, Amany Turk, Rikke Bilde, entre d'altres.
Gènere: Drama | Terrorisme
Temporades: 1
Capítols totals: 10

Sinopsi. Les vides de vuit personatges s'entrellacen després que un salvatge atemptat terrorista sacsegi la ciutat de Copenhaguen. Amb un impressionant 42% de share durant la seva emissió a Dinamarca, aquesta sèrie, creada per la nominada a l'Oscar Dorte Warnøe Høgh i Anada Maria Rydén, és un dels últims èxits de la televisió escandinava.Altres notícies de sèries i cinema que et poden interessar


 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

Participació