Illa mourà fitxa per presentar-se a la investidura i controlar el relat dels pactes

El candidat socialista assegura que els socialistes aspiren a presidir el Parlament

Salvador Illa, en roda de premsa
Salvador Illa, en roda de premsa | PSC
15 de febrer del 2021
Actualitzat a la 13:55h
El candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, Salvador Illa, ha deixat clar que manté l'objectiu de presentar-se a la investidura tot i que el repartiment d'escons fa impossible materialitzar la seva aposta per governar en minoria amb els comuns. Illa ha justificat la decisió per "coherència i convicció" i ha reivindicat el PSC com a "centre de gravetat" de la política catalana després del 14-F. Conscient que la correlació de forces el deixa malparat, Illa vol moura fitxa abans que les formacions independentistes tanquin algun acord.

Illa ha assegurat que correspon a ERC i a Pere Aragonès donar suport als socialistes i no al revés i ha reiterat que parlarà amb totes les forces polítiques menys Vox per explorar possibilitats de presidir el nou executiu.

"Serà un gest real, no és cap simbolisme ni un gest buit", ha assegurat Illa, que per ara es veu abocat a repetir la victòria efímera de Ciutadans el 2017, quan Inés Arrimadas va guanyar les eleccions però va descartar presentar-se a la investidura.

Illa manté el seu missatge sobre la necessitat d'obrir una legislatura de "diàleg i retrobament". "He tornat per quedar-me", ha assegurat en la primera roda de premsa posterior a la celebració de les eleccions.

El candidat del PSC també ha assegurat que els socialistes batallaran per aconseguir la presidència del Parlament, tot i que ha evitat anunciar cap nom de possible aspirant al càrrec.