Els Mossos detenen Pablo Hasél

El raper lleidatà, que s'havia tancat al claustre de la Universitat de Lleida, haurà de complir una condemna de dos anys i nou mesos de presó per enaltiment del terrorisme i injúries a la corona

Pablo Hasél, durant la detenció
Pablo Hasél, durant la detenció | ACN
16 de febrer del 2021
Actualitzat a les 15:41h
Els Mossos d'Esquadra han entrat aquest dimarts a primera hora del matí al rectorat de la Universitat de Lleida i han detingut el raper Pablo Hasél, tancat des d'aquest dilluns, juntament amb un grup d'estudiants que li donaven suport, per protestar contra l'ordre de presó. La detenció s'ha produït a les 8 i 25 minuts i els Mossos d'Esquadra s'han emportat Hasél enmig de crits de suport d'estudiants i altres persones que s'havien concentrat al voltant de la universitat.

El raper està condemnat a 2 anys i 9 mesos arran de dues sentències de l'Audiència Nacional per enaltiment del terrorisme i justifica la tancada al rectorat per evitar posar "fàcil" la seva detenció perquè ingressi a presó. El termini per entrar a un centre penitenciari va vèncer divendres passat.

El jove ja va dir que no es presentaria per voluntat pròpia a la presó i que esperaria que la policia el "segrestés", i finalment els agents s'hi han desplaçat aquest matí per complir amb l'ordre de l'Audiència Nacional.