Illa evita respondre si acceptaria els vots de Vox per a la investidura

El candidat del PSC acusa els independentistes de fomentar la "divisió" amb el seu veto als socialistes

Salvador llla, en una imatge d'arxiu
Salvador llla, en una imatge d'arxiu | Adrià Costa
12 de febrer del 2021
Actualitzat a les 9:57h
El candidat del PSC, Salvador Illa, continua sense aclarir si acceptaria els vots de Vox en una sessió d'investidura per fer-lo president de la Generalitat. En una roda de premsa organitzada per l'Agència EFE, Illa ha insistit que no "negociarà" amb la ultradreta i que un hipotètic Govern liderat per ell no dependrà del partit de Santiago Abascal. Un cop feta aquesta primera valoració, Illa ha evitat pronunciar-se sobre la possibilitat que Vox li ofereixi els seus vots a canvi de res. "Crec que ho he deixat clar", ha dit.

Illa també s'ha referit al manifest impulsat per Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, que insta els partits a no fer cap pacte amb la ultradreta. Fins ara l'han firmat ERC, En Comú Podem i CUP, a més d'un centenar d'entitats, entre les quals UGT. "No cal que firmem res perquè els combatem amb arguments i som efectius", ha dit.

El candidat del PSC ha reiterat que si guanya les eleccions es presentarà a la investidura independentment de la correlació de forces. Aquest divendres el cap de llista de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ja ha avançat la predisposició a fer president Illa.

En la roda de premsa d'avui Illa ha criticat novament el compromís per escrit dels partits independentistes per no pactar amb el PSC. "És la foto de la por al canvi. És un document d'exclusió i divisió", ha considerat.

Illa ha instat ERC a "decidir on juga" i definir la seva "opció política". El candidat del PSC ha qualificat que la campanya està marcada per les "trinxeres". "Qui està en contra de dialogar dins la llei", ha preguntat Illa.

El candidat del PSC també s'ha referit a les especulacions sobre si s'havia vacunat o no, després que es negués a fer la prova PCR abans del debat de TV3 aquest dimarts, com va avançar NacióDigital. Illa ha assegurat que aquests atacs representen "l'estil trumpista" de calumniar l'adversari.