Ciutadans promet «dinamitar» les estructures d'Estat i «sembrar-hi sal»

Inés Arrimadas demana el vot per acabar amb les "multes lingüístiques" i "recuperar la convivència"

Arrimadas en l'acte de Ciutadans d'aquest dijous.
Arrimadas en l'acte de Ciutadans d'aquest dijous. | Cs
11 de febrer del 2021
Actualitzat a les 19:47h
"Dinamitar les estructures d'Estat que s'han construït durant 40 anys i sembrar-les de sal". Aquest ha estat un dels compromisos de Ciutadans en un acte sobre regeneració i convivència que ha fet Ciutadans aquest dijous. Ho ha dit l'eurodiputat Jordi Cañas, que ha participat junt amb Inés Arrimadas, el valencià Toni Cantó i la periodista Anna Grau. Durant tot l'acte, els atacs al sobiranisme i les apel·lacions contra els casos de corrupció, equiparant l'un a l'altra, han estat constants. La bandera del combat contra la corrupció l'ha agafat amb força Ciutadans en aquesta campanya, així com les apel·lacions al votant que pot estar temptat de votar el PSC. 

Arrimadas ha demanat el vot per acabar amb les "multes lingüístiques" i "recuperar la convivència" a Catalunya. Ho ha dit en un acte de Ciutadans sobre la "regeneració" que ha aplegat Arrimadas, l'eurodiputat Jordi Cañas, Arrimadas ha advertit als votants indecisos entre ells i el PSC que si no voten taronja, durant quatre anys hauran de veure el mateix, des del "que puguin dir als seus fills a les escoles al tancament de la Meridiana".  

La presidenta de Ciutadans ha fet una crida a "impedir" el que seria un "triangle de les Bermudes", que seria "tenir Colau a l'Ajuntament de Barcelona, els comuns a la Generalitat i Pablo Iglesias en l'executiu espanyol". Ha promès "baixar impostos" si són al govern, i "impedir els indults". "Qui ho farà si no és Ciutadans?", s'ha preguntat.  

Cañas ha concentrat els seus atacs en el PSC, al qual ha acusat d'haver imposat les multes lingüístiques en temps de Pasqual Maragall per "agradar" els nacionalistes, i ha recordat els acords per aprovar els pressupostos amb els vots d'ERC al preu d'haver "eliminat" el castellà de les aules. Cañas ha posat com a exemple del que faran el que estan fent a Andalusia ("hem tancat cent xiringuitos" ha falcat Arrimadas). 

Cañas ha ironitzat amb els lemes del "ho tornarem a fer" del sobiranisme amb el lema de
Salvador Illa, "Fem-ho", per il·lustrar la connivència entre socialistes i independentistes que cont´nuament el partit taronja està denunciant.  

Toni Cantó ha explicat que el País Valencià és "territori comanxe", però s'ha centrat a atacar l'actual govern de Ximo Puig, que segons ell pot desembocar al País Valencià en una situació similar a la de Catalunya. Cantó no ha esmentat els nombrosos casos de corrupció que van caracteritzar la llarga etapa de governs del PP, sinó la política educativa de l'executiu tripartit. Ha reclamat en aquest sentit la supressió de la llei de normalització lingüística valenciana i acabar amb les "multes lingüístiques". 

Cantó ha acusat el "nacionalisme" d'amenaçar la premsa i a TV3 de "dur terroristes a la televisió dia sí dia no". Ha afirmat que al País Valencià s'estan emulant moltes de les polítiques de l'independentisme a Catalunya, com el "linxament" dels dissidents i ha assegurat que s'està "linxant" el personal sanitari valencià que critica el govern. Els socialistes -presentats com el col·labiorador necessari de l'independentisme- han estat el gran objectiu dels missatges taronja en aquest tram final de campanya.