El Govern garanteix que els resultats electorals es coneixeran el 14-F

Meritxell Budó defensa que votar serà "segur" però considera que no correspon a l'executiu fer una crida a la participació

El vicepresident Pere Aragonès amb la portaveu del Govern, Meritxell Budó
El vicepresident Pere Aragonès amb la portaveu del Govern, Meritxell Budó | Govern / Jordi Bedmar
09 de febrer del 2021
Actualitzat a les 15:01h
El Govern ha assegurat que votar o participar en una mesa el pròxim diumenge serà segur i garanteix que els resultats electorals es proclamaran la mateixa nit del 14 de febrer. Així ho ha assegurat la portaveu de l'executiu, Meritxell Budó, que ha subratllat que des de l'àrea de processos electorals es dona per consolidada la constitució del 99% de les meses i la llista de suplents.

Tanmateix, Budó ha evitat fer una crida a la participació perquè considera que aquesta "no li correspon" al Govern, així com demanar a les persones que els ha tocat estar a les meses que diumenge acudeixin al col·legi electoral. 

La portaveu ha argumentat que la tasca de l'executiu és garantir el vot segur i amb protecció de la salut, motiu pel qual sí que ha demana que "ningú deixi de votar per por", malgrat que ha reconegut que és comprensible la preocupació donades les circumstàncies sanitàries en què se celebren les eleccions, motiu pel qual el Govern va apostar per ajornar-les. Sigui quina sigui la participació, Budó ha subratllat que "no hi ha motius per pensar" que no es podran informar de forma oficial i en temps i forma habitual de l'escrutini.
 
La també consellera de Presidència ha detallat que des del Govern s'acumula un treball de mesos per garantir el dret a vot i la seguretat de tots els ciutadans, fins i tot de les persones contagiades que tenen la franja reservada de set a vuit del vespre per exercir el dret a sufragi. Es calcula que hi haurà unes 70.000 persones contagiades aquest diumenge. "S’extremaran les mesures als col·legis per garantir els drets democràtics de tothom", ha insistit Budó. En aquella franja horària, està previst que els membres de les meses es posin equips de protecció, pantalles i guants per tal d'atendre aquests votants. 

Les "provocacions" de la campanya de Vox

El Govern també ha reclamat "màxima responsabilitat" a tots els partits polítics en la recta final de la campanya. Ha fet la petició adreçant-se a Vox, a qui ha acusat d'impulsar "provocacions" en comptes de fer actes electorals. Budó ha denunciat que el partit d'extrema dreta estigui desatenent les ordres dels Mossos i incomplint les mesures de seguretat i ha advertit que no només estan "posant en risc" la seva pròpia seguretat, sinó també la dels manifestants i els agents policials.