Casado diu que «s'haurien d'haver evitat» les càrregues de l'1-O

El líder del PP assegura que Luis Bárcenas és "un delinqüent que menteix" i que vol "que se sàpiga tot"

Pablo Casado, líder del PP.
Pablo Casado, líder del PP. | PP
09 de febrer del 2021
Actualitzat a les 10:26h
El líder del PP, Pablo Casado, ha afirmat aquest dimarts que no s'havia d'haver arribat a la situació de l'1-O i que "no li van agradar" les imatges de les càrregues policials, que "s'havien d'haver evitat". Casado ha fet aquestes declaracions en una entrevista a El Món a RAC1. Ha recordat que ell era el portaveu del PP i que va decidir no sortir a parlar aquell dia perquè "no estava d'acord amb els que deien que allí s'estava votant d'una manera homologable", però tampoc ho estava "amb els que negaven que s'estava votant". 

Pablo Casado ha fet esforços per empatitzar amb la realitat catalana i ha demanat a Jordi Basté que li fes l'entrevista en català, ja que "l'entenc perfectament". El líder del PP ha hagut de respondre sobre les darreres revelacions de Luis Bárcenas. Ha reclamat "que se sàpiga tot d'una vegada" sobre el cas Bárcenas. "Això va començar el 1982 i jo vaig néixer el 1981", ha afirmat el president del PP. Casado ha recordat que Luis Bárcenas ha canviat "cinc vegades la seva versió en deu anys" i que l'extresorer és "un delinqüent que menteix" per defensar-se. Casado farà campanya aquest dimarts a Catalunya i serà a Tarragona al migdi, acompanyant el candidat del seu partit, Alejandro Fernández.

Sobre un cara a cara entre Bárcenas i Mariano Rajoy, que han defensat els advocats de l'extresorer, Casado ha dit que "això seria un circ". El president del PP ha explicat que, amb el que hi ha jutjat, el PP és només responsable subsidiari per l'actuació de l'extresorer i que
Bárcenas ha perdut "vint plets" amb el seu antic partit. 

Casado ha dit que "no en deixarà passar ni una" davant de casos de corrupció. També s'ha queixat que no hi ha "simetria" quan es tracta del PP: "Es parla d'un senyor que ja fa anys que no és militant del PP", però ha assenyalat el cas de Núria Marín, l'alcaldessa de l'Hospitalet i presidenta del PSC que es troba imputada.      

El president del PP ha atribuït la feblesa del PP a Catalunya a "les tres C", que ha concretat en corrupció, crisi econòmica i Catalunya. Casado ha explicat que mentre els seus votants els van retreure no haver actuat amb contundència abans de l'1-O, entre els sectors sobiranistes l'atacaven per no donar una sortida política al conflicte.