Mas crida el PDECat a tenir «moral de victòria»

L'expresident i Chacón es mostren convençuts que els postconvergents tindran la clau del pròxim Govern

06 de febrer del 2021
Actualitzat a les 14:24h
Artur Mas en la seva intervenció davant els alcaldes del PDECat
Artur Mas en la seva intervenció davant els alcaldes del PDECat | ND
Les enquestes no asseguren al PDECat tenir presència al Parlament que sortirà de les urnes el 14 de febrer. Artur Mas, que fins ara ha tingut una presència en campanya més discreta del que hauria volgut la direcció del partit, ha encomanat aquest dissabte "moral de victòria" als seus, que han convocat un acte amb els alcaldes i caps de llista a Reus, una de les ciutats que governa.

L'expresident ha afirmat que no es tracta "de veure qui és el primer" a les urnes, una posició per la que rivalitzen el PSC, ERC i Junts, sinó de veure "qui és més útil en els pròxims quatre anys". Tant ell com Àngels Chacón i la resta de candidats han afirmat que el PDECat pot ser la garantia d'un govern que no caigui en una deriva populista i que aparti la CUP del pont de comandament.

"Votar al PDECat val per dos: equival a bon govern i llibertat", ha dit Mas reivindicant la gestió dels alcaldes del partit. Es tracta, ha dit, de portar "persones preparades" com són els seus candidats. Mas ha recordat que els avenços dels darrers anys i l'exercici del dret a decidir "no s'hauria aconseguit sense molta gent que és ara al Partit Demòcrata".

Mas, que aquest cap de setmana participarà en diversos actes de campanya i tindrà un protagonisme més gran fins al dia 12, ha afirmat que ara la gent "no pot quedar-se a casa" i no anar a votar. "Puc entendre decepció i preocupació i por i que tot això són frens per anar a votar", ha explicat. Pel que fa a la situació econòmica ha cridat a "no donar res per perdut", com no es va fer a la consulta del 9-N "quan vam lluitar contra tots els elements".

Chacón, que ha criticat que Laura Borràs "digui ara que és d'esquerres", i ha afirmat que seran "clau al pròxim govern" perquè són els independentistes "que diuen la veritat".

L'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, ha reivindicat que ara pot parlar "més clar" que quan estaven sota el lideratge de Carles Puigdemont i s'ha referit de forma velada a Junts: "S'està enganyant a la gent quan no es presenta un full de ruta sòlid i clar, sense miratges", ha afirmat. Al seu torn, el president de l'ACM i alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha reclamat una conselleria de Governació més forta, que doni als alcaldes una relació de bilateralitat amb el Govern i ha indicat que el món local "s'ha de fer respectar".