Ciutadans ataca Illa per no haver dimitit abans i acusa el PSC de «càlcul electoral»

Nacho Martín Blanco demana a Junts que suspengui de militància Quim Torra i Laura Borràs per haver dit les "mateixes barbaritats" que el president de Reagrupament

Nacho Martín Blanco, aquest dilluns.
Nacho Martín Blanco, aquest dilluns. | Cs
25 de gener del 2021
Actualitzat a la 13:17h
Ciutadans ha criticat aquest dilluns que el ministre de Sanitat, Salvador Illa, no deixi el càrrec fins demà dimarts per centrar-se en la campanya electoral i hagi compaginat fins ara ser el titular de Sanitat i cap de llista del PSC. "Els socialistes han jugat amb el càlcul electoral", ha lamentat Nacho Martín Blanco, número tres per Barcelona en les properes eleccions catalanes, per afegir que la gestió d'Illa ha estat "molt erràtica en molts moments i calamitosa en altres". Ha negat que el candidat socialista surti amb avantatge en la cursa electoral.

Martín Blanco també s'ha referit al cessament del president de Reagrupament, Josep Sort, com a militant i membre de la candidatura de JxCat per publicacions "literalment nauseabundes, inacceptables i absolutament repugnants" a les xarxes socials. El dirigent unionista ha assegurat que a Catalunya "aquesta actitud xenòfoba, racista i supremacista s'ha normalitzat a l'espai públic" i que JxCat hauria de suspendre de militància l'expresident de la Generalitat Quim Torra i la cap de llista el 14-F, Laura Borràs, per haver dit també "barbaritats".

El candidat ha considerat "imprescindible" que el vot constitucionalista es concentri en Ciutadans per "tornar a guanyar les eleccions a Catalunya". "Si poden, el PSC tornarà a fer un tripartit, com van fer el 2003 i el 2006" i ha demanat a l'electorat "no donar l'oportunitat al PSC d'elegir entre ERC i Podem, d'una banda, o Ciutadans".