ERC i comuns reclamen el cessament dels regidors del PSC de l'Hospitalet investigats

Marín manté la confiança en els dos imputats, que seguiran formant part de l'equip de govern municipal malgrat l'evolució del cas del Consell Esportiu

Núria Marín, junt al primer secretari del PSC, Cristian Alcázar, investigat en el cas Consell Esportiu.
Núria Marín, junt al primer secretari del PSC, Cristian Alcázar, investigat en el cas Consell Esportiu. | @PSCLH
11 de novembre del 2020
Actualitzat a les 19:28h
Els dos regidors presumptament implicats en el cas del Consell Esportiu de l'Hospitalet es mantindran a l'equip de govern, malgrat les noves investigacions de la UDEF en relació a la trama. Així ho han tornat a exigir aquest dimecres ERC i els comuns, però fonts del govern municipal afirmen que, per ara, l'alcaldessa i presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, no farà canvis al cartipàs i els mantindrà en els seus càrrecs.


Segons ha revelat NacióDigital, vuit persones més estarien sent investigades pels presumptes delictes de falsedat documental, desviació de subvencions públiques, malversació i blanqueig de capitals, els mateixos contra els que recauen en el segon tinent d'alcaldia de l'Ajuntament i primer secretari local del PSC, Cristian Alcázar, el regidor Cristóbal Plaza i el director del Consell Esportiu, Eduard Galí, detinguts i posats en llibertat amb càrrecs des del juny.


Per això, el principal partit de l'oposició, ERC, ha tornat a demanar la dimissió dels regidors del PSC o el seu cessament per part de l'alcaldessa, a banda d'exigir de nou transparència i que el consistori es presenti com a acusació particular en el cas. Els republicans afirmen en un comunicat que les acusacions són "molt greus" i recorden que és Marín qui designa sis dels dotze membres de la comissió directiva de l'ens. El portaveu d'ERC a l'Ajuntament, Antoni Garcia, lamenta que l'alcaldessa es negui a "donar explicacions i a actuar d'una vegada amb transparència".
 
Al seu torn, L'Hospitalet en Comú Podem ha denunciat que la situació "s'ha tornat insostenible" i veu avalada la seva decisió de personar-se com a acusació popular al cas. En aquest sentit, veu "lamentable" que l'alcaldessa tingui més interès en "vetllar pels interessos del seu propi partit, el PSC, que en defensar els de la ciutadania", i exigeix que Marín "doni explicacions públiques" i cessi els regidors investigats i que "l'Ajuntament es personi com a acusació particular".