Junts engega les primàries amb la incògnita del paper de Puigdemont

Les bases del partit refrenden el reglament d'un procés intern a doble urna en què encara es desconeix si participarà l'expresident

El líder de Junts, Carles Puigdemont,  a la cloenda del congrés fundacional del partit.
El líder de Junts, Carles Puigdemont, a la cloenda del congrés fundacional del partit. | Junts
09 de novembre del 2020
Actualitzat el 10 de novembre a les 0:06h
Setmana decisiva per conèixer el paper de Carles Puigdemont en la campanya de Junts per Catalunya per a les eleccions del 14-F. Els associats del nou partit han donat el vistiplau al reglament de les primàries i ara s'engeguen les eleccions internes per triar el cap de cartell i els dirigents que ocuparan els primers llocs de les llistes. 

El suport de les bases al reglament ha estat gairebé unànime. El 92% dels participants en la votació, realitzada de forma telemàtica fins a la mitjanit de diumenge, han validat les regles de joc elaborades per l'executiva de Junts. Amb les normes aprovades, Junts activa aquest dilluns el calendari de les primàries que definiran els noms amb què concorrerà als comicis.

Entre aquest dilluns i aquest dimecres, qualsevol associat al corrent del pagament de les quotes es podrà postular per ser el candidat a la presidència de la Generalitat. Els eventuals candidats disposaran del cap de setmana per recollir i presentar almenys un centenar d'avals d'associats i la setmana vinent es proclamarà el candidat.

El conseller de Territori, Damià Calvet, és el primer que ha traslladat a l'executiva la voluntat de participar en el procés intern, per bé que ha matisat que si Puigdemont vol ser el candidat, li farà costat. Encara no ha fet el pas la cap de files de Junts al Congrés, Laura Borràs, que també havia mostrat la seva disposició a concórrer a les primàries.