La carta de Puigdemont i Sànchez per fitxar alcaldes del PDECat: «Som el carril central de l'independentisme»

Els líders de Junts envien missives als càrrecs electes que encara no s'han afiliat a la nova formació per reforçar l'"extensió territorial" de les sigles en detriment del partit de Bonvehí

Carles Puigdemont, en un acte de la fundació de Junts
Carles Puigdemont, en un acte de la fundació de Junts | Junts
23 d'octubre del 2020
Actualitzat el 24 d'octubre a les 21:23h
Ofensiva de Carles Puigdemont i Jordi Sànchez per incorporar al projecte polític de Junts càrrecs electes del PDECat. Els líders de la nova formació han enviat una carta a alcaldes i regidors de la formació de David Bonvehí per demanar-los que s'incorporin a les noves sigles, nascudes aquest octubre després que es completés el procés fundacional del partit. En la missiva, a la qual ha tingut accés NacióDigital, tant Puigdemont com Sànchez demanen als càrrecs electes que s'afiliïn a Junts per "governar millor". "Som el carril central de l'independentisme polític i aspirem a ser en poc temps el principal partit a Catalunya", afirmen els dos dirigents.

"Ens atrevim a demanar-te des de Waterloo i Lledoners, i com a càrrec electe que ets, que ens ajudis a fer més viu, més fort i més eficaç el projecte de Junts per Catalunya perquè Junts t'ajudi també a tu a governar millor", exposen Puigdemont i Sànchez en la carta a alcaldes i regidors. Insisteixen que el nou partit es troba en una "fase d'extensió i ordenació" arreu del país, i que el pas fet és la "reordenació" de l'espai polític que la militància demanava. "Ja són molts alcaldes i alcaldesses, i regidors i regidores, que s'han afiliat a Junts", s'apunta des de Waterloo i Lledoners. A la carta, s'especifica que hi ha unes 5.000 persones afiliades al nou partit.

El president i secretari general de Junts exposen als càrrecs electes que el seu suport -el del món municipal- és imprescindible per "garantir un bon govern al país i als municipis i, alhora, mantenir viu l'esperit de l'1 d'octubre per culminar l'exercici efectiu del dret a l'autodeterminació". "Si tu encara no ho has fet, t'animem que ho facis en aquest moment fundacional i d'extensió territorial", exposen Puigdemont i Sànchez per demanar l'afiliació a Junts.

La carta ja ha generat malestar a la direcció del PDECat i ha provocat reaccions al món municipal. El partit de Bonvehí assegura tenir uns 200 dels 370 alcaldes que Junts per Catalunya -les sigles compartides- ostentava el 2019, després dels últims comicis municipals. De les vuit principals alcaldies de l'espai postconvergent, el PDECat en reté sis (Reus, Tortosa, Igualada, Mollerussa, Vilafranca del Penedès i Martorell) i Junts en suma dues (Vic i Girona).

El PDECat veu en l'actuació de Puigdemont i Sànchez la voluntat d'usurpar aquest poder municipal en la cursa electoral cap al 14-F. La formació tindrà com a cap de cartell l'exconsellera Àngels Chacón, que no ha tingut rival en la fase de presentació de candidatures a les primàries.
Arxivat a