Coronavirus: mapes i gràfics

La pandèmia a Catalunya, en dades

Els mapes i gràfics sobre l'evolució de la pandèmia de coronavirus a Catalunya, l'estat espanyol i la Unió Europea

CONTAGIS
1.872.022
(+51.993)
INGRESSATS
2.703
(+85)
UCI
502
(-2)
DEFUNCIONS
25.238
(+54)
Rt
1,21
(+0,18)
REBROT EPG
 5.935
(+196)
 
VACUNACIÓ
DOSI 1
6.429.967
(+4.159)
DOSI 2
5.661.669
(+9.243)
Actualització: 20/01/2022

Com evoluciona la pandèmia de coronavirus a Catalunya? Quins indicadors cal tenir en compte per avaluar l'impacte de la Covid-19 al nostre país, al conjunt de l'estat espanyol i d'Europa?

A continuació, els mapes i gràfics imprescindibles per analitzar la situació de la pandèmia: el risc de rebrot, la incidència acumulada per 100.000 habitants, diferenciant entre grups d'edat i fases de vacunació, i l'evolució del percentatge de PCR positives, la velocitat de propagació o l'avanç de la campanya de vacunació, entre altres indicadors clau.


El risc de rebrot es mesura amb l'índex EPG, el qual combina la ràtio dels contagis dels darrers 14 dies i la velocitat mitjana de propagació de la darrera setmana (excloent els casos en residències), mentre que la ràtio setmanal de contagis indica la quantitat de positius per cada 100.000 habitants del dia de referència i els sis anteriors. La xifra de morts és la suma de les defuncions del dia de referència i els sis anteriors, en termes absoluts.
 
Dades sobre la incidència setmanal de positius detectats per 100.000 catalans de cada franja d'edat, des d'abans de la segona onada.
Dades d'hospitalitzats i en UCI en cada moment, no acumulades i, en el segon cas, incloent tant la xarxa pública com privada d'hospitals. Alerta: les dades dels últims tres dies són provisionals i pateixen retards en les notificacions.L'Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana que el percentatge de positius en les PCR no superi el 5%, indicador que la pandèmia està controlada i la quantitat de contagis no detectats és mínim.


La Rt és un mesura per avaluar la velocitat de propagació d’una epidèmia i, en concret, assenyala el nombre mitjà de persones infectades per una persona infecciosa. Si és superior a 1, el nombre de contagis diaris creixerà i, si és menor, remetrà progressivament.

   MONOGRÀFIC | La campanya de vacunació, en mapes i gràfics


El curs 2020-21 es van començar a oferir dades a partir del 23 de setembre i, per facilitar-ne la comparació amb equivalències en els dies laborables, el dia assignat durant aquest curs en realitat es mostra amb un dia corregut (per exemple: el 14 d'octubre del 2020 del gràfic en realitat seria el 15 d'octubre del 2020).

Les dades fan referència a cada dia i d'acord amb la informació remesa per cada centre i, per tant, pot tenir algun error o retard.

Passant el cursor per damunt de cada província, n'apareix el nom, la ràtio de contagis setmanals per cada 100.000 habitants.

Passant el cursor per damunt de cada estat, n'apareix el nom, la ràtio de contagis setmanals per cada 100.000 habitants i la de morts setmanals per milió d'habitants.

Una producció de l'equip de dades
Roger Tugas (dades)
Arnau Urgell (coordinació)
Guillem Bellafont (disseny)


Altres notícies que et poden interessar

​​​
​​​
​​​


​ 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

Participació