Lloguers per sobre dels 1.000 euros: l'altra cara de l'Esquerra de l'Eixample, el «millor barri del món»

El barri de Barcelona, nomenat el més "cool" a nivell internacional per Time Out, s'ha encarit de manera progressiva des del 2014

Bloc de pisos a l'Esquerra de l'Eixample
Bloc de pisos a l'Esquerra de l'Eixample | Jordi Jon Pardo
07 d'octubre del 2020
Actualitzat el 08 d'octubre a les 12:39h
L'Esquerra de l'Eixample ha estat reconegut com el barri més "cool" i "el millor del món" segons Time Out internacional, en un rànquing publicat aquest dimarts i que inclou 40 barris de tot el món. EL reconeixement és fruit d'una enquesta a més de 38.000 residents de ciutats mundials i Time Out assegura que no només s'han fixat en la gastronomia, la cultura o l'ambient nocturn sinó que han observat "l'esperit de comunitat". La realitat però, és que l'Esquerra de l'Eixample està afectada per un fenomen que precisament posa en risc aquest esperit: l'encariment dels preus de lloguer.

Des del 2014 -últimes dades de la Generalitat disponibles- els preus a la zona no han parat de pujar. Fa sis anys un lloguer a l'Antiga Esquerra de l'Eixample valia de mitjana 843,86 euros, mentre que ara en costa 1.150,82. A la Nova Esquerra de l'Eixample també s'ha experimentat un encariment. El 2014 el preu mitjà era de 732,13 euros i ara de 1.043,83.

Dit d'una altra manera, a l'Antiga Esquerra de l'Eixample els preus de lloguer han crescut un 36% en sis anys. A la Nova Esquerra de l'Eixample, l'increment encara és més pronunciat i s'enfila fins al 42,57%.

El fenomen no és aïllat als dos barris i de fet s'emmarca en un creixement sostingut dels lloguers al districte. Si el 2014 un lloguer a l'Eixample valia de mitjana 776,91 euros, ara en costa 1.106,74.

La revista centra el seu reconeixement en els interiors d'illa del barri, les iniciatives espontànies de música i balls als balcons durant el confinament i el fet que el barri fos pioner en l'impuls de locals d'oci LGTBIQ+. També en la presència del parc de Joan Miró, el carrer Enric Granados o la Casa Golferichs.

Des de l'Ajuntament de Barcelona no s'ha perdut l'oportunitat de celebrar aquest premi i Barcelona en Comú reivindica que s'hagi entregat el premi per "fort sentiment de comunitat dels barris en temps difícils". 
Arxivat a