Mapa interactiu

MAPA Només 95 aules estan tancades per Covid, un 94% menys que fa un any

Consulta interactivament quines llars d'infants, escoles i instituts han hagut de tancar classes a causa d'algun positiu


Clicant al requadre inferior dret, s'amaga la llegenda. Picant sobre cada centre afectat pel coronavirus (boleta), es desplega el seu nom, l'estat (obert o totalment confinat), el nombre de grups confinats i el municipi on es troba. També es pot desplaçar o fer més o menys gran el zoom del mapa manualment, per acostar-se a un municipi o seleccionar millor algun centre. Última actualització: dades del 15 d'octubre.

72 dels 5.105 centres educatius acumulen 95 aules tancades a causa de l'aparició d'algun positiu. Es tracta d'una xifra d'aules un 94,1% inferior a la de fa un any a aquestes alçades, quan va tenir lloc un inici de curs més complicat i ja n'hi havia 1.607 de confinades. Això, en tot cas, provoca que hi hagi ara 2.971 persones del món educatiu confinades. En total, fins ara s'han detectat 6.281 positius als centres educatius, 477 dels quals els darrers deu dies.On se situen els centres ara afectats i quants grups tenen tancats cadascun d'ells? A quantes persones afecta i quants d'aquests són alumnes, docents i personal del centre o extern, a cada lloc? De qui és el positiu? Tota aquesta informació es pot consultar en el mapa interactiu superior o, de forma més extensa, a la taula interactiva al final de la notícia.


Del total de persones confinades, 2.775 són alumnes (un 0,19% del total d'1,44 milions d'alumnes del país), als quals fins ara els han detectat 5.686 positius aquest curs. A banda, però, hi ha també 188 docents i personal PAS i PAE confinats, i 8 externs. En tot cas, per ara només hi ha un centra totalment tancat, l'escola La Gessera de Caseres (Terra Alta). Igualment, un 1,4% dels centres tenen com a mínim una aula confinada, un 92,5% menys que a aquestes alçades del curs passat, quan un 18,9% del total estaven afectats.

1,4%centres afectats
72 dels 5.105 centres educatius tenen una o mes aules confinades, un 92,5% per sota del mateix dia del curs passat, i es distribueixen en 47 municipis diferents.
96aules tancades
Menys de 100 classes estan confinades d'un total d'uns 72.000 grups de convivència estables, un 94,1% menys que fa un any, i només un centre està totalment clausurat.
2.971persones confinades
De les quals, 2.775 confinats són alumnes (el 0,19% del total), 188 són docents i personal PAS i PAE (0,11%), i 8 és personal extern.
6.281positius detectats
Dels quals, 477 els darrers 10 dies i, del total acumulat, 5.686 positius detectats a alumnes (0,39% del total d'alumnes), 593 a docents i personal PAS i PAE (0,36%), i 2 a personal extern.Consulta aquí la llista completa del Departament d'Educació (cal tenir en compte que poden faltar grups i/o centres que ja estiguin confinats però que encara no surtin al llistat).
Sigui com sigui, cal tenir en compte que aquestes dades són les que ofereix cada centre al Departament d'Educació i presenten alguns retards en la notificació i, a vegades, errors. En ocasions, per exemple, centres totalment confinats afirmaven que no tenien cap classe tancada o no s'hi havia detectat cap positiu.

Altres notícies que et poden interessar​​
​  

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

Participació