En directe

Tota l'actualitat minut a minut

Segueix, en directe, el que està passant a Catalunya i al món avui, dimecres 10 d'abril de 2024

Actualitat al minut en directe
Actualitat al minut en directe
10 d'abril del 2024
Actualitzat el 10 d'abril a les 9:23h

El Parlament Europeu vota aquest dimecres les noves normes migratòries que reforcen les fronteres i endureixen l'acollida

El Parlament Europeu vota aquest dimecres els deu textos legislatius que formen el Pacte Migratori i d'Asil i que regulen les accions des de l'arribada del migrant fins a la seva acollida o rebuig de la sol·licitud d'asil. En cas que els eurodiputats l'aprovin, la cambra ratificaria així l'acord polític assolit a finals de desembre amb el Consell de la UE, l'altre colegislador, per actualitzar unes normes que reforcen les fronteres exterior del club comunitari, endureixen l'acollida i el control sobre els migrants i creen un sistema de solidaritat voluntària en el repartiment de migrants i per assistir països de primera arribada, com Itàlia, Grècia i Espanya.

Jéssica Albiach afirma que els comuns no pactaran amb Junts ni el PP després de les eleccions per facilitar una investidura

La candidata de Comuns Sumar a les eleccions del 12 de maig, Jéssica Albiach, ha afirmat que la seva formació no pactarà ni amb Junts ni amb el PP després dels comicis per facilitar la investidura d'un candidat, encara que sigui d'una formació progressista. "Ja ve de casa que no pactarem amb l'extrema dreta, parli català o castellà, però tampoc pactarem amb Junts ni amb el PP", ha dit Albiach en una entrevista al programa Aquí Catalunya de SER Catalunya. "Som els que estem parlant més clar", ha afegit la candidata dels comuns per defensar l'enfocament de la precampanya del seu espai polític.

Trias reclama a Puigdemont que torni a assumir la presidència de Junts

 

El líder del partit a Barcelona dona per fet que el candidat al 12-M tornarà al capdavant del partit perquè ara ha decidit "implicar-se" en el futur de la formació

Sánchez, abans de la gira internacional: «Espanya està preparada per reconèixer l'estat palestí»

 

El president del govern espanyol alerta que Europa s'ha de reforçar davant Rússia però rebutja els discursos sobre "terceres guerres mundials"

L'advocat de la UE es pronuncia dijous sobre el recurs de Puigdemont pel rebuig inicial de l'Eurocambra a donar-li l'escó

L'advocat general del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) es pronuncia dijous sobre el recurs dels eurodiputats de Junts Carles Puigdemont i Toni Comín per la negativa inicial del Parlament Europeu a donar-los l'escó. Serà el polonès Maciej Szpunar qui emetrà la seva opinió no vinculant sobre el recurs que Puigdemont i Comín van presentar a l'alta instància a Luxemburg contra la decisió del Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) del juliol del 2022 de considerar inadmissible el recurs d'ambdós eurodiputats contra la decisió de la cambra. El tribunal de primera instància va considerar-lo inadmissible en creure que l'Eurocambra es va "limitar a prendre nota de la situació jurídica" notificada per la Junta Electoral Central.

Toni Comín serà el candidat de Junts a les eleccions europees amb el 77% dels vots

Toni Comín, eurodiputat de Junts i exiliat a Bèlgica des del 2017, ha estat escollit el candidat del partit a les eleccions europees. Ha rebut el 77% dels vots de la militància davant de Joan Josep Florensa, que ha obtingut el 9% dels suports. La resta dels afiliats s'ha abstingut. Comín substitueix Carles Puigdemont com a cap de cartell a Europa després que l'expresident hagi decidit liderar la llista de Junts al Parlament.

 

Un home mata la seva dona i els dos fills menors d'edat i se suïcida al Prat de Llobregat

Els Mossos d'Esquadra investiguen la mort violenta d'una dona i els dos fills menors al Prat de Llobregat. El pare s'hauria suïcidat, segons ha informat la policia catalana. Els fets van tenir lloc aquest dilluns al vespre, quan es van localitzar els cossos de la dona i els menors al seu domicili.

Hores abans s'havia tingut coneixement que un home, que ha resultat ser el pare dels menors, s'havia suïcidat a l'estació del Prat de Llobregat, segons han indicat els Mossos. S'ha decretat el secret de sumari i els mossos treballen per esclarir els fets. La dona i l'home tenien 43 anys i els dos fills vuit. S'ha decretat el secret de sumari i els Mossos treballen per esclarir els fets.

Detingut un jove de 24 anys pel tiroteig a Sant Adrià de Besòs

Els Mossos d'Esquadra detenen un jove de 24 anys relacionat amb el tiroteig que es va produir el passat 1 d'abril a Sant Adrià de Besòs. En aquell atac va resultar ferida una dona. Segons explica el mateix cos policial català, aquell dia van tenir coneixement que una persona havia estat ferida per arma de foc i en traslladar-se fins al lloc dels fets van constatar que s'havien produït diversos trets.

Rufián diu que el 12-M no va de la "sèrie de Netflix" de Puigdemont

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha advertit aquest dimecres que les eleccions catalanes del 12-M graviten sobre el país i la manera com es governa, i "no sobre el que li passarà a una persona", en referència a l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, perquè "per això que algú es posi una sèrie de Netflix o un culebró d'Antena3". Rufián també ha retret a Puigdemont que aquest dimarts, durant la seva entrevista a Rac1, no descartés acords amb Aliança Catalana. "El feixisme és feixisme, encara que tingui una estelada com un camió al darrere, i la nostra obligació és denunciar-ho i dir que mai pactarem amb el feixisme".

Oliu veu "imprescindible" continuar amb el procés de consolidació fiscal a Espanya

El president de Banc Sabadell, Josep Oliu, ha assegurat que és "imprescindible continuar amb el procés de consolidació fiscal" a Espanya, de manera que no soscavi el dinamisme empresarial que és creador de riquesa. En el seu discurs durant la Junta General d'Accionistes a Alacant aquest dimecres, en què també ha participat el conseller delegat, César González-Bueno, ha afegit que la necessitat d'aquesta consolidació es deu a la incertesa econòmica i geopolítica, la reducció del balanç del Banc Central Europeu (BCE) i els tipus d'interès més elevats.

El més llegit