Sam Neill i Aaron Paul enlluernen Sitges en l'última jornada del Festival

"El Camino: A Breaking Bad Movie" es presenta de la mà de Netflix, amb "The Vigil" com la pel·lícula de cloenda del certamen

Neill i Pau, estrelles de la cloenda del Festival.
Neill i Pau, estrelles de la cloenda del Festival. | ACN
12 d'octubre del 2019
Actualitzat a les 21:58h
El Festival de Sitges 2019 posa punt i final a més de deu dies de cinema fantàstic, de terror, animació i ciència ficció en un gran aparador internacional. El Hoyo ha estat seleccionada com la millor pel·lícula del certamen, emportant-se quatre premis, amb un gran repartiment de guardons en dues desenes de films.

La jornada ha estat marcada per l'estrena de la pel·lícula de Breaking Bad, amb l'aparició d'Aaron Paul a la ciutat del Garraf i l'esperat homenatge a Sam Neill, atorgant-li el Gran Premi Honorífic de Sitges.

 Les millors pel·lícules del dia

 


La pel·lícula amb més focus de la última jornada del Festival de Sitges 2019 ha estat El Camino: a Breaking Bad Movie. La pel·lícula, projectada aquest dissabte al festival, reivindica l'univers de l'exitosa sèrie i segueix les aventures de Jesse Pinkman just després de caure el teló de la sèrie, i sobre aquesta l'actor ha explicat que el seu propòsit és donar al públic un " bon tancament "perquè una pregunta constant a ell i Gilligan era què passava al final de tot amb Pinkman.


The Vigil ha estat la segona pel·lícula més destacada de l'última jornada del Festival de Sitges, sent la cinta de cloenda -tot i que demà encara es passaran diverses pel·lícules més, inclosa una marató des de ben d'hora al matí-. Weathering with You, la pel·lícula d'animació japonesa del guardonat director Makoto Shinkai, ha estat la cirereta del pastís del gènere per a un festival amb una gran qualitat de films en aquest format.


 Els protagonistes del dia

Aaron Paul, a la catifa vermella de Sitges Foto: Victor Rodrigo

 
Aaron Paul i Sam Neill. El primer, conegut pel seu paper a Breaking Bad, en el personatge de Jesse Pinkman, ha aterrat a Catalunya per presentar, de la mà de Netflix, El Camino: a Breaking Bad Movie."Crec que és la fi per Jesse Pinkman", ha dit Paul en la roda de premsa d'aquesta tarda. "Vull creure que és el final d'aquesta història, però també ho vaig dir fa sis anys", ha dit l'actor 40, que ha considerat que coneixia al personatge després de 62 capítols, però que aquesta pel·lícula l'ha ajudat a posar-se en la pell dels seus situacions problemàtiques.

I en segon pas, en un escenari molt més principal, Sam Neill ha estat homenatjat amb tots els honors pel Festival de Sitges en aquesta 52a edició. L'actor, conegut per papers molt famosos en cintes de cinema fantàstic com La posesión (Andrzej Zulawski, 1981), La caza del Octubre Rojo (John McTiernan, 1990), Parc Juràssic (Steven Spielberg, 1993) o En la boca del miedo (John Carpenter, 1994). Neill rep el Premi Gran Honorífic del Festival de Cinema de Sitges 2019. L'actor va ser molt crític amb el cinema de Hollywood en la roda de premsa que es va rodar ahir.
 

"Els diners de les pel·lícules està gastant-se en herois amb superpoders. Amb els efectes per ordinador pots fer el que vulguis: destruir ciutats, explotar mons i tenir grans audiències. A més, no entenc els arguments d'aquestes pel·lícules". 

 L'acte més destacat de la jornada
 
La cloenda del Festival de Sitges ha estat marcada per la visualització de la pel·lícula The Vigil, dirigida per Keith Thomas, on aborda una de les tradicions més religioses dels jueus: la vetlla del cadàver quan una persona mor. Sam Neill, guardonat amb el Gran Premi Honorífic del certamen de cinema fantàstic, ha estat l'estrella de la cloenda, despertant una gran ovació i l'admiració de milers de fans. Neill ha rebut el guardó de mans del director del festival, Àngel Sala.