El port de Barcelona, el més contaminat d'Europa per culpa dels creuers

Aquests vaixells van emetre 32,8 tones d'òxid de sofre a la capital catalana, cinc vegades més que tots els cotxes de la ciutat

Un creuer al Port de Barcelona
Un creuer al Port de Barcelona | Martí Juanola
NacióDigital
05 d'agost del 2019
Actualitzat a les 10:07h
El port de Barcelona és el més contaminat d'Europa per culpa dels creuers, segon un informe que recull The Guardian. El diari britànic, que remarca que la capital catalana està "desbordada pel turisme", explica que l'any 2017 els creuers van emetre 32,8 tones d'òxid de sofre (SOx) a Barcelona. La ciutat també és líder en partícules d'òxid de nitrogen -cancerígens- que emeten els vaixells. El podi de ciutats contaminades pels creuers el completen Palma, amb 28 tones d'òxid de sofre; i Venècia, amb 27,5 tones. 

El coordinador de l'informe, Faig Abbasov, explica que les ciutat prohibeixen "amb raó" els vehicles dièsel, però permeten "l'entrada gratuïta a les empreses de creuers que provoquen danys molt greus". Aquests vaixells, recull l'informe, funcionen amb un combustible que conté 2.000 vegades més òxid de sofre que el dièsel normal. En el cas de Barcelona, els creuers van emetre el 2017 cinc vegades més SOx que tots els cotxes de la ciutat. En l'àmbit europeu, l'informe destaca que els creuers van produir 10 vegades més emissions de sofre que tots els vehicle d'Europa. 

Un altre informe recent, elaborat pel grup Ecologistes en Acció, va detectar partícules tòxiques produïdes pels creuers a 400km del port de Barcelona. L'impacte ambiental, a més, s'agreuja perquè aquests vaixells deixen el motor obert mentre són a port. Barcelona és la destinació de creuers més transitada d'Europa. L'any 2017 va acollir uns 2,7 milions de passatgers que van desembarcar en 800 creuers.
Arxivat a