Mercedes Vidal dimiteix del govern de Colau abans de les municipals

La fins ara regidora de Mobilitat -que ja no apareix a la web del consistori- havia lamentat "tensions polítiques" en l'espai dels comuns

Mercedes Vidal, en una imatge d'arxiu
Mercedes Vidal, en una imatge d'arxiu | ACN
NacióDigital
14 de maig del 2019
Actualitzat a les 14:11h
La regidora de Barcelona en Comú Mercedes Vidal ha renunciat a les seves responsabilitats al govern d'Ada Colau abans de la celebració de les eleccions municipals el 26 de maig. Vidal ja havia anunciat que no formaria part de la candidatura de Barcelona en Comú, tot i ser inicialment la número nou de la llista, però es donava per fet que esgotaria el mandat. El 6 de maig, però, el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona feia pública la voluntat de la regidora de renunciar a les seves responsabilitats executives, segons ha recollit Metrópoli Abierta i ha confirmat NacióDigital.

La dimissió, doncs, va quedar ratificada just després de l'últim ple del mandat, celebrat el 3 de maig. Fonts municipals insisteixen que la regidora ja havia avançat que no es presentaria als comicis, i afegeixen que Vidal participarà a les dues comissions de govern que s'han de celebrar abans d'acabar el mandat. Les mateixes fonts insisteixen que la regidora només abandona les seves funcions "més executives" i que continua com a presidenta de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

Qui sí que n'ha parlat és Ada Colau. L'alcaldessa i candidata de Barcelona en Comú ha recalcat que Vidal ha estat una "excel·lent regidora". "El meu agraïment a la seva extraordinària tasca", ha detallat Colau des del barri de Sant Andreu, on ha avançat les mesures en matèria de gent gran per al pròxim mandat.

Vidal ja no apareix a la pàgina web de l'Ajuntament com a membre de l'equip de govern. La mateixa pàgina web clarifica que fins al final del mandat el regidor Eloi Badia es farà càrrec de l'àrea de Mobilitat, mentre que Agustí Colom assumirà la regidoria del districte d'Horta-Guinardó.

Dues vagues a la vista

D'aquí al final del mandat, Badia haurà de fer front a dues convocatòries de vaga al metro. Les dues estan motivades per la crisi de l'amiant, la primera serà el 20 de maig i l'altra el dia 24.

Vidal ha renunciat al càrrec després que els sindicats amb representació a Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) demanessin reiteradament la seva dimissió però la regidora no ha detallat els motius de la seva renúncia. 

En un escrit a Facebook on exposava les raons per no repetir com a candidata, Vidal assegurava que no havia pogut aconseguir "cohesionar" l'espai dels comuns i que les "tensions" polítiques entre els diversos grups que l'integren l'havien afectat personalment.
Arxivat a