ERC vol canviar el nom de l'Avinguda Maria Cristina de Barcelona

Els republicans aposten per convertir Montjuïc en un «districte creatiu»

L'alcaldable d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall, al Parc de l'Espanya Industrial
L'alcaldable d'ERC a Barcelona, Ernest Maragall, al Parc de l'Espanya Industrial | Marc Puig
12 de maig del 2019
Actualitzat a les 14:13h
Compaginar la reivindicació de Barcelona com a capital de la República amb propostes de ciutat. Aquest és l'equilibri que intenta fer ERC en la seva campanya de les municipals. En l'acte celebrat aquest diumenge al Parc de l'Espanya Industrial del barri de Sants, l'acaldable Ernest Maragall ha desplegat quines són les seves propostes per al districte. Començant per la muntanya de Montjuïc, de la qual ha defensat una "remodelació a fons" perquè esdevingui el "districte creatiu" de Barcelona.

Què fer amb Montjuïc és objecte de debat entre les diferents candidatures. El pla dels republicans passa, ha argumentat, per trencar la barrera que en aquests moments és aquesta muntanya per a la ciutat tenint en compte les dificultats d'accés. Segons Maragall, Montjuïc ha d'encabir natura, esport, memòria i cultura i esdevenir un "parc ciutadà" i un gran espai verd connectat amb la ciutat de Barcelona i els seus veïns i no "un parc temàtic". La reflexió que fa ERC és que no pot ser que Montjuïc sigui un zona de la ciutat on només en gaudeixin els turistes perquè els barcelonins no s'hi sentin acollits. 

Més enllà d'allotjar infraestructures com el Palau Sant Jordi, el MNAC, l'Estadi Olímpic, el Teatre Lliure o la Fundació Miró, entre d'altres, ERC sosté que Montjuïc s'ha de completar amb més creativitat, disseny, moda, gastronomia i espai per a les entitats culturals de la ciutat. Una capacitat d'atracció que considera que ara no té amb la potència suficient. 

Rebatejar l'Avinguda Maria Cristina

Una de les propostes més concretes i novetat en la campanya dels republicans per a Sants és l'aposta per canviar el nom de l'Avinguda Maria Cristina. Per ara, però, no tenen una denominació alternativa ni han aclarit com es debatria el nou nom. Tot i això, defensen que se li ha de donar una "nova vida" a aquesta artèria de la ciutat per convertir-la en una rambla per la qual els veïns puguin passejar.

Maragall ha explicat que la plaça d'Espanya, així com el Paral·lel, també necessiten una "reforma integral" tenint present que l'any 2029 es celebrarà el centenari de l'exposició de 1929. Pel que fa a l'entorn de l'estació de Sants, els republicans defensen que s'ha de remodelar "de dalt a baix".