AMB

«Metròpolis de ciutats»: l'exposició de l'AMB que acosta l'urbanisme a la ciutadania

Una mostra interactiva i visual que pretén explicar al públic general de manera didàctica i pedagògica els continguts que han de quedar reflectits en el document de base del PDU

Exposició Metròpolis de ciutats | Robert Ramos (AMB)
per NacióDigital, 8 de febrer de 2019 a les 14:46 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Repensar l'urbanisme metropolità. Aquesta és la premissa de la qual parteix l'exposició que des d'aquest dijous es pot visitar al Citilab de Cornellà de Llobregat i que porta per nom "Metròpolis de ciutats". Audiovisuals, cartografies, panells interactius i projeccions que mostren la realitat de l'àrea metropolitana i el canvi de paradigma metropolità, així com els reptes urbanístics, el metabolisme de les ciutats i plantegen nous models de ciutat. Una mostra interactiva i visual que pretén explicar al públic general de manera didàctica i pedagògica els continguts que han de quedar reflectits en el document de base del Pla director urbanístic metropolità (PDU). 

Hi ha diferents àmbits temàtics, com són la infraestructura verda, la mobilitat sostenible, les àrees d'innovació i centralitat, les àrees d'innovació, les d'activitat econòmica i els teixits residencials. Aquests conceptes tècnics, a través de cartografies acompanyades de dibuixos explicatius, il·lustren les idees més rellevants. El visitant també podrà trobar "el mur de directrius", un panell interactiu amb diferents cubs mòbils que exemplifiquen les directrius urbanístiques plantejades en el procés de redacció del PDU: la integració de les infraestructures, el reequilibri del teixit residencial a través de polítiques que minimitzin les desigualtats socials,... 

 

Exposició Metròpolis de ciutats Foto: Rober Ramos AMB


La part final de l'exposició és una galeria virtual on s'exposen els projectes metropolitans realitzats en els darrers anys a diferents escales: la metropolitana, la supramunicipal i la local. El conjunt d’aquests projectes estan interrelacionats i són els que acaben conformant la Metròpolis de ciutats. 


Tots aquests continguts defineixen una nova mirada de l'urbanisme metropolità i són el resultat dels debats i aportacions de més de 400 experts coordinats per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Aquesta inauguració ha coincidit amb una conferència internacional entorn de la sostenibilitat urbana atès que la ciutat de Cornellà de Llobregat va ser guardonada amb el premi European Green Leaf 2019 el passat mes de juliol. 

Exposició itinerant


L’exposició s’ha estrenat aquest dijous al Citilab de Cornellà i estarà oberta fins al 21 de febrer. Posteriorment, viatjarà a Ca l’Alier de Barcelona, on es podrà visitar des del 28 de febrer fins al 20 de març, i a Viladecans, que l’acollirà a partir del 28 de març. La intenció és que la mostra vagi recorrent els municipis més representatius de la metròpolis de Barcelona durant els pròxims mesos.
 

La intenció és que la mostra vagi recorrent els municipis Foto: Robert Ramos (AMB)

 

 

Mostra el teu compromís amb NacióDigital.
Fes-te subscriptor per només 59,90€ a l'any, perquè és el moment de fer pinya.

Fes-te subscriptor

 

Participació