Clara Ponsatí, una economista ben connectada amb Mas-Colell

La nova consellera d'Ensenyament, que relleva Meritxell Ruiz, ha combinat la seva trajectòria a la docència amb la implicació en l'ANC

14 de juliol del 2017
Actualitzat a la 13:59h
Clara Ponsatí, nova consellera d'Ensenyament
Clara Ponsatí, nova consellera d'Ensenyament
Clara Ponsatí (Sant Cugat del Vallès, 1957) és la nova consellera d'Ensenyament de la Generalitat, en substitució de Meritxell Ruiz. Doctora en Economia per la Universitat de Minnesota, és membre del secretariat nacional de l’Assemblea Nacional Catalana i ha dirigit fins ara l’Escola d’Economia i Finances a la universitat escocesa. Ha estat professora a les universitats de Georgetown, Minnesota, Toronto i Saint Andrews. També és afiliada a l’Institut d’Anàlisi Econòmica (CSIC-Barcelona School of Economics) i va formar part de la llista de Barcelona de Junts pel Sí a les eleccions del 27-S. 

De tendència liberal, Ponsatí està ben connectada amb l'exconseller d'Economia Andreu Mas-Colell. De fet, va formar part del col·lectiu "minnesotos", un grup d'acadèmics de prestigi formats a la UB i UAB i també als Estats Units, amb noms com Xavier Calsamíglia, Teresa García-Milà, Xavier Marcet, Josep Oliu o el mateix Mas-Colell –també militant del PSUC com la flamant consellera-.

Va ser precisament l'exconseller un dels que li va donar suport quan no va ser renovada de la càtedra Príncep d’Astúries a la Universitat de Georgetown. L'any 2013, l'aleshores Ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, va reconèixer que no li va renovar la càtedra per ser sobiranista, i va afirmar que una càtedra a l’estranger no havia de servir "de base per donar força a processos secessionistes contraris a la Constitució". Tot plegat va succeir després de la seva participació al reportatge "Stop l'espoli" de la Fundació Catdem i unes declaracions a la cadena de televisió àrab Al-Jazeera a favor d'una consulta d'independència.


Sobiranista convençuda, Ponsatí és experta en processos de negociació i en una entrevista a VilaWeb l'any 2013 parlava del procés català com una "guerra de desgast, una confrontació on una de les parts espera que l'altra cedeixi". És també una ferma defensora del referèndum i ha reconegut que li agradaria participar en la construcció d'un país. 
Arxivat a