Vint-i-cinc anys de la nit més memorable del rock català

El 14 de juny del 1991, els quatre grups més multitudinaris del rock català van omplir el Palau Sant Jordi | La revista "Enderrock" recorda un dels punts àlgids del moviment amb l’edició d’aquest mes

Imatge de Sau durant el concert al Palau Sant Jordi
Imatge de Sau durant el concert al Palau Sant Jordi | Enderrock
Redacció
14 de juny del 2016
Actualitzat el 15 de juny a les 12:21h

Avui fa 25 anys que el rock català va assolir el seu pic d’assistència. Per primera vegada, es reunien els quatre grups més potents del moviment (Sau, Els Pets, Sopa de Cabra i Sangtraït) en un recinte tan gran com el Palau Sant Jordi. La cita va ser un èxit, reunint 22.104 persones i marcant un punt d’inflexió en la història de la música en català.

Per commemorar una de les nits més cèlebres de la música del país, des de la revista Enderrock i el Museu de la Música de Barcelona s’han preparat diverses iniciatives. La publicació musical mensual dedica una edició especial al concert del Sant Jordi amb una crònica exhaustiva del fenomen. En el número especial 250 es repassen 250 grups i 500 discos que van formar part de l’escena del rock català, limitada per Enderrock del 1985 al 2000. 

La revista també inclou un DVD amb vuit cançons del concert al Palau Sant Jordi en què hi sonen el Boig per tu de Sau o el Vol de l’home ocell de Sangtraït. En el mateix disc també s’hi trobarà el documental La gran nit del Sant Jordi, realitzat per Àlam Raja i Pere Pons, que aporta imatges d’arxiu i entrevistes als protagonistes de la nit.

El Museu de la Música, per la seva banda, ha presentat una exposició que es podrà veure fins el 8 de gener del 2017. La gran nit del rock català és una mostra que permet reviure el mític directe a través de la retransmissió del concert des de diverses dimensions: des del punt de vista del públic, de la crítica i dels artistes. A l’exposició també s’hi exhibeixen cartells, discos i instruments originals dels grups, que ajuden a entendre la magnitud del moviment del rock català i de la nit al Palau Sant Jordi.




Arxivat a