1 de 10
Comissió orgue Solsona

​Un orgue per la primavera!!

Aquests darrers dies del 2022 s’estan duent a terme els treballs de muntatge de les diverses peces restaurades que conformen l’orgue de la Catedral de Santa Maria de Solsona

Des de finals de novembre, tècnics de Blancafort Orgueners de Montserrat SL estan duent a terme el muntatge de tots els elements ja restaurats de l'orgue.
per Redacció, Solsona | 29 de desembre de 2022 a les 17:36 |
Ara sí que es pot afirmar que la restauració de l’orgue de la catedral solsonina encara la seva recta final, entra en la seva fase definitiva. Des de finals de novembre, operaris de Blancafort, Orgueners de Montserrat SL treballen per enllestir el muntatge de la totalitat d’elements de l’instrument. Tot va encaixant amb precisió, cada peça ocupa el seu lloc, a poc a poc, el gran orgue va recuperant el seu aspecte, cada dia és una mica més a prop de lluir amb tot el seu esplendor.

Però, quan el podrem sentir de nou? Aquest és el gran interrogant. La resposta més realista seria: a la primavera! Sí, un cop enllestits tots els treballs de muntatge queda l’afinació i l’harmonització; aquest darrer procés és força laboriós i lent, ja que cal molta precisió. Per tant, si tenim en compte tots aquests ingredients, el resultat és la primavera!

 

És previst que els trebals s'allarguin fins al gener; després, caldrà fer l'harmonització i afinació.


Mentrestant, cal un darrer esforç per acabar-ho de fer realitat, perquè malgrat que tot ha anat sobre rodes, i tant institucions com particulars han respost amb escreix a la crida, encara queden 26.000€ per acabar de recaptar, dels 671.543,01€ del pressupost inicial.


Com podem fer-ho? Doncs adquirint Relíquies d’Orgue, apadrinant un tub o fent una aportació econòmica a la Rellotgeria Ester, la Gestoria Mas o a l’adreça www.orguesolsona.com
Fem-ho possible! Regalem-nos un orgue per la primavera!

Tot aquest procés comportarà uns mesos més, de tal manera que és previst que l'orgue estigui llest per a l'estrena per la primavera.

 

Participació