Orgue de Solsona

Queden per finançar 47.825 euros dels 671.543 euros del cost total de la restauració

Un empresari i mecenes català, establert als Estats Units ha aportat 30.000 euros

per Redacció, Solsona | 31 de maig de 2021 a les 12:13 |
La restauració de l’orgue de la catedral de Santa Maria de Solsona ha entrat a la fase decisiva, tant pel que fa a l’aspecte purament tècnic com a la vessant econòmica.

En la primera fase, es restauraren els secrets, les manxes i els tubs de fusta; la segona fou la restauració del moble neoclàssic i el desmuntatge de la resta d’elements de l’orgue.


La tercera fase consisteix en la rehabilitació dels tubs metàl·lics, els teclats i la col·locació d’un nou pedaler que millora molt les prestacions musicals.

Pel que fa a l’aspecte econòmic, l’evolució ha estat molt bona, ja que, a data de 10 de maig, queden només per finançar 47.825,25€ dels 671.543,01€ del cost total del projecte.


Això ha estat possible gràcies a les aportacions d’administracions, empreses i particulars que han realitzat un gran esforç per a fer possible una nova vida per al monumental orgue de Solsona.

Volem destacar l’aportació particular de 30.000$ de Pere Balsells i Jofre, empresari i mecenes català, establert als Estats Units des de 1947, creu de Sant Jordi, i que manté un vincle molt especial amb Catalunya. El seu exemple ens ha de permetre culminar amb èxit la restauració.


Encara falten 47.825,25 €, donem una nova vida a l’orgue!

 

Participació