Natura

​Èxit de participació a la primera activitat organitzada a Solsona pel col·lectiu Eixarcolant

per Redacció, Solsona | 15 d'abril de 2021 a les 07:50 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 15 d'abril de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest dissabte passat unes 25 persones es van aplegar en l’activitat que donava el tret de sortida del Node Pirineu Central del Col·lectiu Eixarcolant: una sortida per conèixer plantes silvestres comestibles de l’entorn de Solsona.

Albert Tarragó va conduir les explicacions i, al llarg del passeig, va descobrir als assistents usos gastronòmics, però també medicinals, mel·lífers, rituals, tècnics de plantes i flors que neixen de manera espontània al nostre voltant: als marges de les voreres, als escocells dels arbres o a les margeres, camí del Castellvell.


L’activitat va despertar un gran interès: després de poques hores d’haver obert les
inscripcions, es van esgotar les places. Els que hi van participar van manifestar les ganes de seguir participant en més activitats organitzades pel Col·lectiu Eixarcolant. També van sorgir propostes com tallers de cosmètica i medicina natural, de cuina amb plantes silvestres, de fermentats; tallers familiars de reconeixement de l’entorn; formació en etnobotànica des de les escoles o pel públic general, etc.


Des del Node Pirineu Central del Col·lectiu Eixarcolant us animem a tots a seguir els projectes i accions del Col·lectiu a través de la web: www.eixarcolant.cat o l’Instagram @eixarcolant. I també participant, ja sigui de forma activa o simbòlica, passant a formar part del Col·lectiu: https://eixarcolant.cat/pagines/socis
Sigues Eixarcolant!

 

Participació