1 de 10
Carnaval de Solsona

Engeguen una campanya d'apadrinament de tubs

Estat més o menys actual dels tubs que es pretenen restaurar
per Cobla-Orquestra Nova Samarruga de Baix, Internacional, Solsona | 18 de febrer de 2020 a les 16:39 |
Aquest article es va publicar originalment el 18 de febrer de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

La Cobla-Orquestra Nova Samarruga de Baix, Internacional ha impulsat una campanya de restauració dels tubs de les canonades que porten l'aigua de la Font de la Mina fins al Molí dels Capellans. Es tracta d'una de les darreres instal·lacions fontaneres històriques de la Vall del Cardener i part de l'estranger pendents de restaurar.

S'ha creat una comissió d'experts en canonades que ha organitzat una vetllada musical sota la bauma de la Mare de la Font per recaptar fons. En el transcurs d'aquest concert la Cobla-Orquestra Nova Samarruga de Baix va tocar diferents instruments com ara el fiscorn borratxo, el pandero pelut i la verra verra.


De moment, la campanya ha recaptat 500 pessetes, un botó d'armilla i la dent d'or de la Geganta Boja. El mànager-director de la formació, el músic solsoní Pepito Octava, ha anat a les Valls d’Andorra, juntament amb la mare superiora de la Confraria del Tres per Cent, per tal d'ingressar en un lloc segur els fons recollits.

El proper acte de la campanya coincidirà amb la celebració del proper carnestoltes. Tindrà lloc el divendres, 21 de febrer durant Les Contracontradanses, l'acte central del Carnaval 2020 on la Cobla-Orquestra Nova Samarruga de Baix, Internacional amenitzarà les acostumades danses.

No s'ho perdin!

 

Participació