Gegants

De Bojos!

La Colla Gegantera del Carnaval de Solsona celebra el seu 20è aniversari en una lluïda i participada trobada

per Colla Gegantera del Carnaval, Solsona, 16 de juliol de 2019 a les 21:44 |
Foto de grup de les colles i gegants participants a la trobada | RESOL/ Colla Gegantera del Carnaval de Solsona

El passat dissabte 13 de juliol la Colla Gegantera del Carnaval posava la cirereta al pastís del seu 20è aniversari amb la trobada de gegants de Solsona. 12 colles de diferents indrets de les terres catalanes van fer dansar les seves majestuoses figures pels carrers i places de la nostra ciutat, vuit parelles de gegants centenàries i figures de les festes mes importants de casa nostra van acompanyar els gegants bojos en una diada plena de germanor i bon ambient.

Foto: Joan Caelles


La jornada va començar amb la rebuda de les colles i les fotos de record per seguir amb una plantada de tots els elements folklòrics a la Plaça de Palau, cal dir que un cop plantades totes les figures ens vam adonar de la grandesa que havia agafat la trobada.


A continuació els gegants bojos van agafar el protagonisme tot fent una baixada pel carrer castell fins a la plaça major on es van fer alguns dels ballets del carnaval, cal remarcar que les colles de fora van ser principalment els encarregats de fer ballar les nostres figures, per uns moments van ser els convidats els qui van poder gaudir amb els nostres gegants.

Foto: Joan Caelles


Finalitzats els ballets, dinar de germanor de totes les colles a la Sala Polivalent i entrega de records per donar pas a un passa carrers d’allò mes espectacular, la qualitat de les figures convidades era tal que els carrers de Solsona es van omplir de solsonins i forasters per poder observar totes aquestes figures ballant juntes, ja que poques vegades es pot aconseguir.

Foto: Joan Caelles


Els ballets de les colles culminat amb els ball dels gegants bojos i el bufi tancava una jornada per al record.
Mesos i mesos de feina, d’organitzar cada petit detall per fer una trobada perfecta, això ens ho fa creure les bones paraules que hem rebut de totes bandes.


Només ens queda agrair de tot cor a les institucions el seu recolzament, als acompanyants de les colles per ser uns amfitrions de luxe, a tots els socis de la nostra entitat per creure en aquest projecte i sobretot a les colles que van decidir acompanyar-nos en aquesta data tant especial per nosaltres, i es que al final, la festa es millor si la fem entre tots!
Ara toca assimilar-ho i gaudir-ho!

 

Participació