Eleccions municipals 2019

Àngela López (Cs):«L'ajuntament ha d'estar al servei de tots els veïns, una institució neta de simbologia partidista»

per Ramon Estany, Solsona, 24 de maig de 2019 a les 22:57 |
Àngela López (Ciutadans Solsona)

Encapçala la candidatura de Ciutadans a Solsona,  Àngela López, una jove de 24 anys estudiant d’educació infantil i que treballa al sector de l’hostaleria. Us n'oferim, en format d'entrevista, el seu programa electoral.

-Que us mou a presentar-vos a les eleccions municipals de Solsona?


Ens mou buscar el millor per a tot Solsona, sense distincions ni restriccions. Mirem la ciutat com un tot sense colors ni llaços ni banderes. Volem que Solsona sigui un referent de qualitat en serveis com a ciutat petita i on es pugui progressar i formar una família.

-T'havies imaginat mai encapçalar una candidatura política?

Mai m'havia imaginat  estar aquí, presentant un projecte real i de futur per a la ciutat. Vaig arribar a Solsona als 16 anys i aquí vaig seguir els meus estudis i la feina, i el més important, aquí he decidit formar una família i veure créixer els meus fills. Com altres famílies, vull que els meus fills creixin en un lloc plural i lliure, amb tot el necessari al seu abast.

-Quin va ser el moment que et va fer decidir a arrencar el projecte de Ciutadans a Solsona?


A finals de 2017 es van convocar eleccions autonòmiques i jo vaig ser apoderada per Cs a Solsona. Aquell dia va ser molt emocionant des de el primer moment. Quan vam entrar a la Sala Polivalent on es feien les votacions, amb la resta de companys, la resta de gent dels altres partits es van quedar descol·locats. Però el millor va arribar al moment final quan es van obrir les urnes i vam veure que erem la tercera força política, amb 650 vots. Així que no vaig necessitar cap argument més per omplir-me de valor i intentar crear un equip de valents de cara a les municipals.

-Parlem doncs del programa que presenteu?

La salut i la sanitat és un tema que preocupa a tota la població. El Centre Sanitari no pot seguir ni un any més tal com està. Nosaltres, en la mesura del possible, volem contribuir a millorar-lo i a recuperar els serveis que ens mereixem. Des de Ciutadans vetllarem per que es renovi el mobiliari i la maquinària. A més, exigirem claredat a les partides pressupostàries del Centre i escoltarem i trobarem solucions als problemes que afecten als treballadors i usuaris. També impulsarem tallers i xerrades de salut.

-I en l'àmbit del desenvolupament territorial?

Vetllarem per la indústria, l'agricultura i el comerç, desenvolupant una política d'assentament d'empreses al Solsonès, creant i donant facilitats . Eliminarem traves per obrir negocis a Solsona i donarem facilitat per que es pugui fer a través del telèfon mòbil. Mai més, cap ajuda europea serà desaprofitada per desconeixement. Posarem una persona que s'encarregarà de donar l'assessorament actualitzat.

-Com afrontareu els reptes del turisme?

Promocionarem el turisme comarcal per atraure visitants de tot el país, amb un turisme familiar, de qualitat i ecològic. També crearem la Fira del Turisme del Solsonès i vetllarem per la bona relació amb el Gremi d'Hostaleria.

- I de la seguretat vial, quines propostes teniu?

Volem dur a terme un estudi per fer un a millora de la seguretat als nostres carrers: seguretat als passos de vianants, limitació de velocitat a les entrades de Solsona, millora dels camins rurals i GR del Solsonès, incloent un carril bici peatonal des de Solsona al Pi de Sant Just. També reclamarem a qui correspongui millorar la seguretat de la C-55 i un increment dels transports públics.

-I sobre Medi Ambient, quines iniciatives voleu impulsar?

Afavorirem les empreses i particulars que implantin energies netes i eficients. Augmentarem els punts de càrrega per als cotxes elèctrics. Farem manteniment de la Ribera pel passeig i gaudí de ota la ciutadania. També habilitarem diferents punts pipican.

-No ens deixem l'educació?

Desenvoluparem programes municipals de reforç educatiu i amb millora d el'anglès.
Pressionarem l'entitat corresponent per millorar l'oferta educativa post-obligatòria, i incentivarem les empreses per que creïn places duals.
Ampliarem els horaris de la Biblioteca i sobretot, ajudarem a totes les famílies que necessitin portar els fills a l'escola de 0 a 3 anys, a través de xecs escola bressol.

-Passem a l'oci i la cultura?

Habilitarem espais interiors o exteriors lúdics d'oci per a distintes edats. Ampliarem el servei d'activitats de la Sala Polivalent i totes les altres sales municipals, revisant els costos per a lloguer i donant facilitats als grups i entitats locals.

- I en esports, cap a on us voleu moure?

Coordinarem els centres educatius i clubs esportius dissenyant oferta d'activitats saludables per a tots els veïns.
Remodelarem la piscina municipal gran  per a l'ús de petits i adults i cobrirem i climatitzarem una de les dues piscines, amb un estudi previ per tenir piscina tot l'any.
Crearem una pista coberta a l'aire lliure, destinada a diversos usos.

- I al jovent, que els hi voleu oferir?

Impulsarem programes municipals que se centrin en les necessitats de la joventut: educació, oci, estudis, feina... Crearem una borsa de treball d'aquelles empreses disposades a formar als joves. I crearem un voluntariat de joventut basat en les necessitats de tota la comarca amb possibilitats d'un contracte laboral.

- I a la gent gran?

Farem renovació i manteniment de la zona esportiva, per a la 3a edat i jubilats. Incrementarem els serveis d'atenció domiciliària i dinamitzarem un Casal de la 3a edat, de tota la comarca.

I en l'àmbit de serveis socials?

Col·laborarem en tots els actes de la igualtat de gènere i LGTBI, i treballant pel benestar de les famílies.
Renovarem els parcs infantils, adaptant-ne alguns als petits amb discapacitat. Oferirem assessorament i ajudes a les persones amb més falta de recursos.
Acondicionarem els lavabos de la Plaça del Camp per a persones amb minusvalidesa i en posarem a d'altres zones de Solsona.

I en el tema de la Governança i la transparència?

Reduirem els tràmits administratius i farem que el 100% dels concursos públics siguin transparents. Auditarem tota la gestió municipal per detectar despeses innecessàries. Posarem en coneixement de tots els ciutadans a qué es dedica cada cèntim dels impostos.

-Finalment, com creus tú que ha de ser l'ajuntament de Solsona?

Ha de ser un ajuntament al servei de tots els veïns, una institució neta de simbologia partidista. Solsona necessita una alternativa. Prou d'un ajuntament amb majoria absoluta.
 

 

Participació