1 de 10
coronavirus

Un llibre de fotografies mostra la vida dels ocells a Granollers durant el confinament

El seu autor, Enric Vilageliu, destaca que "quan sembla que el món s’acaba, d’altres espècies troben l’oportunitat per créixer i enfortir-se"

Una de les imatges del llibre | Enric Vilageliu
per Jaume Ventura Busquets, 18 d'abril de 2021 a les 10:14 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 d'abril de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Fa un any, durant els moments més durs del confinament, l'Enric Vilageliu es va adonar que alguna cosa passava amb els ocells: "Mai havia escoltat que cantessin tan fort", explica a NacióGranollers. Va agafar la seva càmera de fotos i va començar a retratar-los des del seu pis del centre de Granollers. D'aquella experiència, juntament amb les primeres sortides després d'aquella reclusió, n'ha sortit un llibre d'imatges: La vida del Confinament (Imatges i històries d’ocells a Granollers), de l'editorial Gent i Terra. Aquest dimarts el presentarà a l'espai tranquil de Can Barbany.

"Tot i que era la primavera, se sentien molt els ocells. A més, hi havia molt menys soroll del que era habitual", rememora Vilageliu. El fotògraf diu que, a més, es podia veure clarament la seva evolució: "Primer volaven sols, després en parella i, per últim, feien els nius. Era el cicle de la vida", destaca. 


Les instantànies les va captar, en la seva major part, des del balcó de casa, però al permetre's les sortides en va poder fer des de més punts, com al costat del Congost.

En total el llibre conté unes 90 fotografies en 70 pàgines. I hi apareixen les espècies que viuen a Granollers: gafarrons, verdums, caderneres, cueretes blanques, estornells, garses, coloms i mallerengues, entre d'altres.


L'autor creu que, pel confinament dels humans, els ocells tenien menys por: "Vaig veure mallerengues fer el niu a la paret d'un pàrquing del costat de casa perquè no hi havia soroll. Abans això hagués estat impossible", destaca.

De fet, de fer aquest llibre d'imatges l'Enric nextreu una conclusió: "Quan sembla que el món s’acaba, d’altres espècies troben l’oportunitat per créixer i enfortir-se. Malgrat el confinament i el patiment humà, la vida segueix endavant, impassible. La sordidesa del moment amplificava el seu piular", explica al llibre.


A més de les imatges, el llibre conté codis QR per poder escoltar el cant dels ocells.

Altres notícies que et poden interessar

​​​
​​​

 

Participació