habitatge

La PAH alerta del desnonament d'una família de Mollet que té un membre amb el 99% de discapacitat

Està formada per cinc membres i una menor, i tenen un pis d'emergència concedit

per Redacció , 24 de febrer de 2021 a les 11:21 |
Protesta contra un desnonament | Ricard Novella
La PAH Mollet Baix Vallès ha alertat que per demà dijous hi ha previst el desnonament d'una família de cinc membres, amb un menor, una persona amb el 99% de discapacitat i pis d'emergència concedit. "Una vegada més estem davant una vulneració greu del dret a l'habitatge que urgeix solucionar", critiquen.

La plataforma explica que el cas d'aquesta família s'inicia amb la no renovació del contracte de lloguer per part de la propietat, encara que, segons asseguren, no hi havia hagut impagaments i la família va poder anar reformant i adaptant de la seva butxaca el pis a les seves necessitats.


Ara, segons continuen, el desnonament es pdoria acabar concretant: "La resolució està en mans dels jutjats, però la solució està en mans de la Generalitat que ja va tard per a garantir el reallotjament". També expliquen que l'Ajuntament de Mollet ha garantit que han localitzat 2 pisos de la taula d'emergència, però lamenten que la Generalitat no concedeix cap pis al·legant que el bany no està adaptat.

"La família no té cap inconvenient a entrar en qualsevol dels pisos i que una vegada dins, amb el reallotjament efectiu i garantit, els facin la reforma. Sempre serà millor això que acabar al carrer o en una pensió per temps indefinit, en condicions menys dignes i contant que un 99% d'invalidesa no pot acabar així. Però la Generalitat està ferm en el seu rebuig a la proposta", critiquen des de la PAH.


En aquest sentit, la plataforma titlla d'"intolerable" aquesta "actitud buròcrata, en un moment en què ha de predominar l'efectivitat i el pragmatisme, garantint per sobre de tot un reallotjament digne, que minimitzi l'impacte en les vides d'un menor i un discapacitat d'aquestes característiques. És un atemptat contra la dignitat, tenir la solució a les mans i permetre en plena pandèmia que la gent acabi al carrer. No n'hi ha prou amb fer decrets de cara a la galeria, urgeix actes que demostrin l'autèntica voluntat de la Generalitat a posar remei a aquestes situacions".

Finalment, qualifiquen de "nefasta" la gestió de la mesa d'emergència: "La Generalitat, com a responsable directe de la falta de solució, va tard i malament. A la propietat li urgeix desnonar, a la família li urgeix viure i ara tot està en mans del jutge que es presti a suspendre el desnonament. Això faria guanyar temps al fet que la Generalitat, si vol, faci les obres pertinents al bany abans de la següent ordre de desnonament, allargant així el patiment d'aquesta família".

 

 

Participació