igualtat

El Consell Comarcal posa en marxa el Servei d'Atenció Integral LGBTI del Vallès Oriental

Aquest matí s'ha presentat l'acord amb la Direcció General d'Igualtat

per Redacció , 18 de novembre de 2020 a les 22:14 |
Presentació del servei | Ajuntament de les Franqueses
El Consell Comarcal ha posat en marxa el Servei d'Atenció Integral comarcal per a les persones LGBTI, dirigit a la ciutadania dels 37 municipis que integren l'Àrea Bàsica de Serveis Socials resta de municipis del Vallès Oriental (tots excepte Granollers i Mollet del Vallès).

El servei ofereix una atenció integral, íntima i de proximitat a les persones integrants del col·lectiu LGBTI i a totes aquelles que s'hi adrecin amb qüestions o necessitats relatives a la diversitat sexual, la orientació sexual i la identitat o expressió de gènere. També es treballarà per la sensibilització de la ciutadania i del personal al servei de l'administració per tal d'aproximar i normalitzar la realitat del col·lectiu LGBTIQ+ al conjunt de la població.


Amb l'obertura d'aquest SAI LGBTI, el Consell Comarcal s'uneix a la xarxa de Serveis d'Atenció Integral LGBTI+ de Catalunya (SAI) impulsada pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies que, al costat del món local, desenvolupa serveis de proximitat que garanteixin i defensin els drets de les persones LGBTIQ+ arreu del territori.

Aquest matí s'ha presentat l'acord amb la Direcció General d'Igualtat. L'acte s'ha desenvolupat de forma virtual i hi ha participat Francesc Colomé, president del Consell Comarcal, Roser Colomé, consellera de l'Àrea de Polítiques Socials i d'Igualtat, Mireia Mata, directora general d'Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i Lluïsa Jiménez, responsable de l'Àrea per a la Igualtat de tracte i no-discriminació de persones LGBTI del DTASF. També hi han assistit representants de Mossos d'Esquadra, ajuntaments i entitats LGBTI comarcals.


Sobre la posada en marxa del Servei, el president, Francesc Colomé, ha comentat que "avui podem estar contents perquè tindrem un espai per ajudar la gent LGBTI  amb tots els problemes que tenen per conviure amb normalitat dins la societat, però estic trist perquè ho hem de fer, perquè significa que almenys hi ha una part de la societat que no està normalitzada i contra aquells hauríem d'actuar en conseqüència".

Per la seva part, la consellera de Polítiques Socials i Igualtat, Roser Colomé, ha volgut traslladar que "des del Consell Comarcal farem el que estigui a les nostres mans perquè les persones del col·lectiu LGBTI puguin viure d'acord al que senten que són".


La directora general, Mireia Mata, ha valorat que la posada en marxa del servei per part del Consell Comarcal és important perquè combina, a més de l'Oficina d'atenció, "la posada en moviment d'una mirada diferent a tota la institució".

 

Participació