Jordi Sedó presenta «Un Rèquiem pel catanyol» a l'Ametlla del Vallès

L'obra creu en la bona salut del català, però es mostra pessimista pel que fa al seu ús quotidià

per Redacció, 14 de juny de 2013 a les 14:15 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de juny de 2013 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Isabel-Clara Simó va acompanyar Jordi Sedó en la presentació dUn rèquiem pel catanyol Foto: Aj.Ametlla

El llibre Un rèquiem pel catanyol (ed. Malhivern) va viure ahir la seva presentació en públic a l'Ametlla del Vallès. L'obra ha estat escrita per Jordi Sedó, sociolingüista, mestre, escriptor i veí del municipi vallesà, i va ser presentada en un acte que va comptar amb la presència d'Isabel-Clara Simó, escriptora i també veïna de l'Ametlla.


Durant la presetnació, Simó es va mostrar entusiasmada amb el llibre de Sedó, sobretot per la "seva gran utilitat". Va afirmar que "tothom l'hauria de tenir al costat de l'ordinador per poder-lo consultar", i que és un llibre que "ha de ser llegit més d'una vegada". L'escriptora també va elogiar la capacitat de Sedó d'escriure el llibre amb un llenguatge planer, entenedor i didàctic.

L'evident influència del castellà sobre el català

Jordi Sedó va explicar que el llibre és un recull dels articles que ha publicat durant deu anys a la revista Escola Catalana, i que pretén "contribuir a la millora de la qualitat del model de llengua catalana que es fa servir actualment".

A partir d'uns quants exemples, molts dels quals explicats en el llibre, Sedó va posar de manifest la influència de la llengua castellana en la catalana, tant en l'aspecte purament lingüístic com a l'hora de posar en valor la pròpia llengua. Per l'autor, la llengua catalana encara gaudeix de bona salut, però es va mostrar més pessimista "amb el seu ús quotidià i col·loquial".

 

Participació