El Circuit de Montmeló rep el premi de medi ambient de la FIM

Reconeix la tasca realitzada al traçat vallesà a l'hora de promoure una major consciència en termes mediambientals

per Redacció, 3 de desembre de 2012 a les 17:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de desembre de 2012 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Vicenç Aguilera, president del Consorci del Circuit, va recollir el guardó. Foto: Good-shoot.com/FIM

El Circuit de Montmeló ha rebut el premi 2012 FIM Environment Award amb el que la Federació Internacional de Motociclisme (FIM) reconeix la tasca realitzada en matèria de medi ambient al traçat català. Diumenge, durant la celebració de la Gala FIM 2012 a Monte-Carlo (Mònaco), Vicenç Aguilera, president del Consorci del Circuit de Catalunya, va recollir el guardó de mans dels ambaixadors de medi ambient de la FIM, els pilots Laia Sanz, Marc Márquez, Takahisha Fujinami i Randy de Puniet.


El Circuit de Montmeló, que l’any 2008 va ser el primer traçat en obtenir la certificació mediambiental ISO 14001-2004, ha estat premiat gràcies al projecte Green meeting point, que s'ha desenvolupat aquest darrer any amb l'objectiu de convertir el Circuit en una instal·lació respectuosa amb el medi ambient i un escenari referent per a dur a terme accions de minimització de l'impacte ambiental i territorial derivades de la mobilitat. Aquesta iniciativa té com a finalitat sensibilitzar i educar els aficionats, proveïdors, clients i treballadors del Circuit, promovent la mobilitat sostenible a través de diferents accions, com curses ecològiques, conferències sobre el vehicle elèctric i les seves alternatives, visites, exposicions, etc.

En aquest període, el Circuit ha estat escenari de la Ruta Elèctrica, les e-Jornades, el Bicircuit o les curses ECOsèries, entre altres esdeveniments. El Circuit de Catalunya també ha promogut entre els assistents als Grans Premis i les curses celebrades durant la temporada l'ús de transport públic i l'optimització de places de vehicles particulars. Amb aquest guardó, la FIM busca reconèixer tot aquell que contribueix significativament amb la preservació i protecció del medi ambient, per tal de promoure una major consciència en termes mediambientals. 

 

Participació