Fira Mediterrània

Roba Estesa fa vibrar al públic de la Fira Mediterrània amb l'estrena de «Rosa permanent»

Després de 19 mesos, la sala Stroika ha acollit el seu primer concert amb el públic a peu dret

per Redacció, 16 d'octubre de 2021 a les 00:21 |
Concert de Roba Estesa a la sala Stroika de Manresa | Gemma Aleman
La sala Stroika de Manresa ha tornat a oferir un concert, quasi com els d'abans, després de 19 mesos. El públic ha pogut estar a peu dret però amb la limitació de l'aforament al 70% i l'obligatorietat de presentar passaport Covid i dur mascareta. I ho ha fet sota la batuta de Roba Estesa que ha escollit la Fira Mediterrània per presentar el seu darrer treball: 'Rosa permanent', un ball entre l'electrònica, instruments acústics i sonoritats urban, pop i folk. La banda tarragonina ha fet vibrar a un públic que tenia ganes de ballar i cantar la seva música festiva.

La rebaixa de les mesures per fer front al risc contagis per la Covid-19 ha entrat en vigor en plena Mediterrània. El concert de Roba Estesa era un dels plats forts d'aquesta edició. Va exhaurir les 250 localitats disponibles per a un concert amb públic assegut i l'anunci de què es podria fer a peu dret i, per tant, augmentar l'aforament, ha permès que molts dels que s'havien quedat sense entrada finalment no s'hagin perdut l'estrena de la nova entrega de les tarragonines.


Nous estils


El públic de la Stroika ha vibrat amb la nova proposta de la banda. També les protagonistes reconeixien estar "nervioses" i amb ganes de poder presentar el treball en viu en unes condicions "més normals". I una vegada i una altra, reclamaven als assistents que no deixessin d'aprofitar l'ocasió per "ballar".


Sense perdre la seva essència tradicional, amb Rosa permanent les tarragonines s'han decantat per noves sonoritats i temàtiques més emocionals que narratives. Un disc de deu cançons on mantenen la línia sonora que encetaven amb l'EP Dolors, l'any passat, però explorant estètiques i estils fins ara desconeguts, un diàleg entre l'electrònica i l'estil propi de la banda.

Després de la presentació del disc a la Mediterrània de Manresa, Roba Estesa farà una gira de presentació que començarà el 3 de desembre a la Sala Apolo de Barcelona i que, després de passar per Granollers uns dies més tard, farà parades durant el primer trimestre del 2022 a Bilbao, Vitòria, Hendaia, Pamplona i Madrid, com a primeres ciutats confirmades. 

Participació