La celebració del Dia de la Seu s'estendrà durant el mes d'octubre

La proposta de la celebració del segon diumenge d'octubre s'ampliarà durant tot el mes

Visita a la Seu de Manresa
Visita a la Seu de Manresa | AjM
Redacció
01 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 18:31h
Des de fa anys, cada segon diumenge d'octubre l'Associació dels Amics de la Seu i la gestió de la Basílica Santa Maria de la Seu de Manresa proposen la celebració de l'anomenat Dia de la Seu. L'origen d'aquesta celebració es troba el segon diumenge del mes d'octubre de l'any 1328, dia en què es col·locà la primera pedra per la construcció del temple.

Actualment, aquesta festa té l'objectiu de compartir entre manresans i simpatitzants de la basílica la joia de sentir-se hereus dels conciutadans que van construir el temple i també de difondre'n el coneixement. És per això que el programa està constituït per un seguit d'activitats de caràcter divulgatiu, com les dues conferències proposades enguany, festiu com el concert que oferirà la Unió Musical del Bages, i religiós, com la Missa Conventual Solemne que se celebrarà el dia 10 d'octubre.

Divendres 8 d'octubre a les 18.00h: Conferència Arca Sagrada: essència i presència dels Cossos Sants de Manresa a càrrec de Joan Arimany i Juventeny, director de la revista digital Reliquiae Sanctorum in Catalonia (acte també inclòs a les Jornades Europees de Patrimoni 2021). Cal reservar plaça a gestio@seudemanresa.cat o trucant al 938721512.

Diumenge 10 d'octubre a les 11.00h: missa conventual solemne presidida pel Rvnd. Mn. Josep M. Riba, Vicari General de la Diòcesi de Vic. Amb la participació de la Capella de Música de la Seu.

Diumenge 10 d'octubre de 12.00h a 14.00h: visita lliure a les dependències de la Seu: claustre, Espai Oliba, nau central, baptisteri, cripta, Museu.

Divendres 15 d'octubre a les 18.00h: conferència La restauració del sepulcre del Canonge Mulet de la Seu de Manresa, a càrrec de Violant Bonet, restauradora de béns mobles (acte també inclòs a les Jornades Europees de Patrimoni 2021). Cal reservar plaça a gestio@seudemanresa.cat // 938721512.

Dissabte 30 d'octubre a les 21.00h: concert de la Unió Musical del Bages a benefici de la Campanya per a la restauració de l'orgue de la Basílica. Entrada/donatiu: 10 euros.

Els Amics de la Seu
Els Amics de la Seu són una associació constituïda el 22 de maig de 1971 amb l'objectiu de vetllar per la conservació i fomentar el coneixement de la Basílica de la Seu de Manresa. Actualment, està formada per uns 300 membres i el seu òrgan rector suprem és l'assemblea general de socis. La seva junta està formada per 15 membres, el rector de la Parròquia, un representant del Capítol de Canonges, un del Consell de Pastoral i un de l'Ajuntament de Manresa. El 25 de febrer de 1999, els Amics de la Seu van obtenir la declaració d'entitat d'Utilitat Pública.