Meandre demana dues actuacions concretes i prioritàries al riu Cardener

L'entitat felicita la presentació del pla Estratègic, però assegura que cal gestionar el mentrestant

Meandre reclama l'ampliació de la vorera de l'enllaç de la carretera de Cardona amb el Pont Nou
Meandre reclama l'ampliació de la vorera de l'enllaç de la carretera de Cardona amb el Pont Nou | Meandre
Redacció
25 de setembre del 2021
Actualitzat a les 18:33h
Meandre felicita la presentació del Pla Estratègic del riu Cardener, però alhora raona que algunes de les actuacions són a llarg termini, i cal que es gestioni el mentrestant en aquest àmbit.

En aquest sentit, durant la presentació, l'entitat va insistir en la importància de poder recuperar la continuïtat longitudinal i la connectivitat amb la ciutat en dos punts claus. Són dues peticions que, recorden, fan des de fa 14 anys

Per una part, està l'arranjament de l'esllavissada del passeig del Riu a l'altura de la Cova, despreniment que trenca la continuïtat del passeig des de fa dècades i posa en perill als vianants que fan el recorregut Pont Vell – Passera de l'albereda de Can Poc Oli, fa un any estrenada.
 
Meandre raona que el 2022, es faran les celebracions dels 500 anys de l'estada de Sant Ignasi a Manresa. "Seria genial poder celebrar aquesta efemèride amb la recuperació de la continuïtat del passeig del Riu, de fa anys esllavissat, passeig per on hi transcorren importants itineraris just a l'entrada al centre històric de la ciutat", consideren. 

Per una altra banda, hi ha l'eixamplament i arbrat de la estreta vorera de la carretera de Cardona per arribar amb seguretat al Pont Nou. 

Meandre considera que no es pot esperar que s'executi l'esperat projecte d'eixamplament de voreres i arbrat de les inhòspites i agressives carretera de Cardona, i de Vic. Consideren que l'eixamplament de la vorera d'aquest curt tram milloraria la seguretat dels vianants que van de la ciutat al parc fluvial o que travessen el riu pel Pont Nou per endinsar-se a la zona esportiva i als itineraris de Collbaix i riera de Rajadell.