El BAXI Manresa cau davant un Casademont Saragossa més coral (98-91)

El BAXI Manresa no ha pogut derrotar el Casademont Saragossa
El BAXI Manresa no ha pogut derrotar el Casademont Saragossa | E. Casas
19 de setembre del 2021
Actualitzat a les 19:28h
El BAXI Manresa ha començat amb derrota la temporada 2021-22. El domini inicial dels bagencs no ha tingut continuïtat davant un Casademont Saragossa que ha estat més coral. L'equip de Pedro Martínez s'ha basat en el poder anotador de Sylvain Francisco, autor de 24 punts, ben ajudat per Chima Moneke (15) i Rafa Martínez (13). Dani Pérez ha estat un altre dels destacats. Però ha estat insuficient per fer front a uns aragonesos més corals. I sobretot que han tingut més continuïtat i no els ha tremolat els pols en cap dels intents de reacció manresana. Adam Wacynski i Mat Mobley han estat els màxims anotadors locals, seguits d'Stan Okoye i Dino Radoncic

Dani Pérez, Joe Thomasson, Janis Berzins, Chima Moneke i Ismael Bako han format el cinc inicial del BAXI Manresa. Per part del Casademont Saragossa han sortit Javi García, Mat Mobley, Adam Wazcynski, Hans Wanwijn i Tryggvi Hilnalson. De bon començament, Pérez ha buscat la combinació amb Bako. El belga ha anotat el primer punt del BAXI Manresa 2021-22 des del tir lliure. Després ha aconseguit una cistella de dos i una altra de tres (0-6, minut 3). Pedro Martínez feia rotar molt els seus jugadors des del principi. Això permetia una gran intensitat defensiva amb Moneke de protagonista. Un parcial de 0-7 obria un primer forat significatiu (4-13, minut 7). El Casademont Saragossa ha estat capaç de reaccionar i tornar el parcial per igualar a 15. El partit ha entrat en una fase d'intercanvi de cistelles. Stan Okoye, des de la línia de tres, ha donat el primer avantatge local abans d'acabar el primer quart (22-20).

Els segons deu minuts han començat com han acabat els primers. Amb triple d'Okoye. El BAXI Manresa no era capaç de desenvolupar el mateix joc que a l'inici de partit. Jamal McLean feia molt mal dins. Pedro Martínez ha hagut de demanar temps mort (27-21, minut 13). Els aragonesos han continuat amb el seu parcial fins arribar als onze punts al seu favor (32-21). Guillem Jou ha trencat la sequera amb un llançament triple. Els manresans intentaven acostar-se al Casademont Saragossa. Algunes accions al límit de temps de l'equip de Jaume Ponsarnau i la irregularitat en atac impedien igualar el marcador. En aquests minuts, el BAXI Manresa ha tingut sort de l'actuació de Sylvain Francisco. El francès ha estat el màxim anotador dels bagencs a la primera part amb deu punts (47-41, descans).

Pérez ha assumit el pes anotador del BAXI Manresa començant la segona part. El base ha sumat dos triples seguits per acostar el seu equip. El director de joc estava massa sol en atac. El Casademont Saragossa ho ha aprofitat per ampliar distàncies i aconseguir una nova màxima renda al seu favor (63-50, minut 26). Els bagencs han intentat agafar-se al partit des de la línia exterior. Thomasson i Francisco sumaven per acostar el seu equip. El base francès situava el 69-61 amb més de tres minuts per acabar el tercer quart. La reacció no ha tingut continuïtat. L'equip aragonès seguia fent mal també des de fora i ha encarat el darrer quart amb un 76-65 al seu favor.

El BAXI Manresa ha sortit decidit a apurar les seves possibilitats. Un Bako fins llavors fluix en atac ha convertit quatre punts seguits. Rafa Martínez també aportava el seu granet de sorra. Pel cantó local Wacynski impedia que el marcador s'igualés més. Amb tot, els bagencs no abaixaven els braços. Novament Rafa Martínez i també Moneke i Francisco anotaven per mantenir viu el seu equip (84-80, minut 36). Però com en ocasions anteriors, el Casademont Saragossa feia dues bones accions per augmentar novament les distàncies. No ha estat el cop definitiu però sí una bona estocada a les aspiracions del BAXI Manresa. Els darrers intents ja han estat amb més cor que cap. Justa victòria d'uns locals que han tingut més encert (98-91).

Incidències: Carlos Cortés, Alberto Sánchez Sixto i Andrés Fernández Carretero han estat els àrbitres del partit. Han eliminat Luke Maye del BAXI Manresa i Hans Valwyjn del Casademont Saragossa. Dani Garcia ha estat el jugador descartat aquesta primera jornada.