Cent cinquanta alcaldes i regidors del Bages donen suport a Adriana Delgado davant el TSJC

El manifest, promogut per la plataforma Bages pels Drets Civils, assegura que "Espanya mostra un cop i un altre el fonament totalitari i corrupte del règim que la sustenta"

Adriana Delgado al Parlament
Adriana Delgado al Parlament | Adrià Costa
Redacció
13 de setembre del 2021
Actualitzat a les 12:50h
Un total de 150 càrrecs públics de la comarca del Bages, entre batlles i regidors d'ERC, Junts i la CUP de 28 municipis de la comarca han signat un manifest de suport a l'actual alcaldessa de Sant Vicenç de Castellet, Adriana Delgado, que dimecres està cridada a declarar davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), per la seva tasca a la Mesa del Parlament quan era diputada quan va admetre a tramitació les propostes de resolució que havien de donar continuïtat al referèndum de l'1 d'octubre.

El manifest ha estat promogut per la plataforma unitària anti-repressiva Bages pels Drets Civils, i titlla d'"escandalós" l'intent del TSJC "de processar-la per la seva tasca a la Mesa del Parlament de Catalunya quan era diputada de la cambra". El text recorda que l'Adriana Delgado, "juntament amb els altres membres de la Mesa i amb el mateix President del Parlament Roger Torrent", van admetre a tramitació les propostes de resolució que se'ls havien plantejat des de grups parlamentaris de la cambra "com n'era el seu deure i com és normal en una cambra parlamentària democràtica". "L'acusació, -segueix el manifest- se sustenta en el fet "d'haver possibilitat la llibertat d'expressió i el debat parlamentari".

"Com en milers d'altres casos, la maquinària repressiva espanyola pretén silenciar el debat, la llibertat d'opinió, la llibertat de manifestació i, ara, a més, intenta que un Parlament no pugui debatre d'aquells temes que posen en evidència els comportaments totalitaris i corruptes del règim", continua. "En comptes d'investigar tots els casos flagrants de corrupció de la monarquia", responen amb "repressió i persecució als que la denuncien". Per això, els signants consideren que "Espanya mostra un cop i un altre el fonament totalitari i corrupte del règim que la sustenta".

Han signat el manifest els càrrecs electes d'ERC, JxCat i CUP d'Aguilar de Segarra, Artés. Avinyó, Balsareny, Callús, Cardona, Castellbell i el Vilar, Castellgalí, Castellnou de Bages, El Pont de Vilomara, Fonollosa, Gaià, Manresa, Monistrol de Montserrat, Mura, Navarcles, Navàs, Rajadell, Sallent, Sant Feliu Sasserra, Sant Fruités de Bages, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Mateu de Bages, Sant Salvador de Guardiola, Sant Vicenç de Castellet, Santpedor, Súria i Talamanca.