La Federació de Veïns de Manresa crea una comissió de seguretat per tractar el tema «de forma responsable»

La comissió treballarà "defugint declaracions o actituds demagògiques, xenòfobes, discriminatòries o populistes"

Reunió de la junta directiva de la FAVM d'aquest dijous
Reunió de la junta directiva de la FAVM d'aquest dijous | FAVM
10 de setembre del 2021
Actualitzat a les 15:59h
La Federació d'Associacions de Veïns de Manresa (FAVM) ha creat aquest dijous en junta directiva una comissió de seguretat que, sota la superior responsabilitat de la comissió executiva, s'encarregarà de treballar de forma integral tot els temes relacionats amb l'àmbit de la seguretat que tingui lloc a la ciutat o en pugui resultar d'interès. Així mateix, es compromet a treballar sempre "de forma seriosa i responsable", "defugint declaracions o actituds demagògiques, xenòfobes, discriminatòries o populistes", alhora que ho farà amb el convenciment que la seguretat ha de ser sempre, però molt especialment ara i a Manresa, "un tema prioritari a tractar".

La FAVM assegura que la situació que viu Manresa, segons les notícies que han anat apareixent a la premsa, els preocupa, i que consideren que "cal que l'Ajuntament de Manresa es prengui aquest tema d'una forma molt més seriosa que no ha fet fins ara". Per això, insta al consistori a començar a treballar "per mirar de revertir una situació que pot respondre a la nova normalitat, fruit de la tornada a la activitat de diversos perfils delictius que amb l'arribada de la Covid-19, amb els confinaments i les restriccions a la mobilitat, es van posar en hibernació".

La FAVM i les dinou associacions de barris que la composen es posen al servei de la ciutadania a través de la comissió de seguretat per recollir casos relacionats amb aquest problema, amb el compromís de treballar-los "de forma responsable i transparent".

"Sense un entorn segur difícilment pot existir benestar i progrés", assegura la FAVM. Per això, asseguren que seran exigents amb l'Ajuntament, i tot i que protestaran "amb determinació quan calgui", la federació té clar que la comissió vol treballar intensament també l'àmbit de la proposta, per assolir el que entén que ha de ser l'objectiu principal "també de l'alcalde i de la resta de representants municipals", que és el d'aconseguir les màximes quotes de seguretat per Manresa "que permetin una convivència amable i exemplar a la nostra ciutat".