El curs escolar a Sant Fruitós començarà amb la nova escola Els Companys

Aquest nou centre, ubicat a l'avinguda Girona, acollirà infants i adolescents de 12 a 18 anys, amb discapacitat intel·lectual i autisme

Escola Els Companys d'Ampans, a Sant Fruitós de Bages
Escola Els Companys d'Ampans, a Sant Fruitós de Bages | AjSFB
Redacció
08 de setembre del 2021
Actualitzat a les 16:10h
Sant Fruitós de Bages amplia la seva oferta educativa per aquest curs 2021-2022 amb la incorporació d'un nou equipament educatiu, l'escola i residència infanto juvenil Els Companys, d'Ampans. Aquest nou centre, ubicat a l'avinguda Girona, acollirà infants i adolescents de 12 a 18 anys, amb discapacitat intel·lectual i autisme. 

En relació a la resta d'equipaments educatius del municipi, cal destacar que les obres de la nova escola Pla del Puig avancen a bon ritme i és previst que el centre pugui posar-se en funcionament el proper curs escolar. Des de l'Ajuntament s'ha treballat durant aquest estiu per tal que els alumnes pateixin les mínimes afectacions degut a les obres. 

En aquest sentit, una part del nou vial que s'ha urbanitzat a l'entorn de la nova escola, quedarà tallat a la circulació per tal que els alumnes puguin fer els desplaçaments entre els mòduls de primària i infantil i els espais comunitaris, sense haver de sortir del recinte. A aquesta mateixa escola també s'han realitzat millores en el pati i s'ha ampliat l'espai exterior per tal de compensar la zona que havien perdut per l'execució de les obres.

Un altre dels equipaments on també es realitzaran millores serà a la llar d'infants Les Oliveres on es s'executaran treballs en l'aïllament tèrmic de la coberta i s'instal·larà una pèrgola al pati de l'equipament.

A l'escola Monsenyor Gibert també s'arranjaran algunes de les sales de l'edifici principal que requerien millores.

Pel què fa a l'escola Paidos, que enguany celebra el seu 50è aniversari, continuaran vigents els itineraris de mobilitat que es van incorporar el passat curs per evitar embussos, i es construirà una nova zona d'aparcament a l'avinguda Girona, que s'afegirà a l'aparcament ubicat entre el carrer Lleida i l'avinguda Bertran i Serra. Recordem també que la façana principal de l'escola disposa d'una zona de pit-lane on no està permès l'estacionament i que té com a funció permetre que els alumnes baixin dels vehicles just davant la porta del recinte. 

En relació a l'entrada a l'escola, continuarà present la figura del agent cívic durant els primers dies del curs escolar, que vetllarà per tal que els infants i les famílies entrin als centres amb totes les mesures de seguretat. Aquestes agents cívics treballaran de forma coordinada amb els agents de la Policia Local.