Manresa acull 34 persones evacuades de l'Afganistan

S'han destinat a la Llar Sant Joan de Déu - Fundació Germà Tomàs Canet, a l'antic convent de les Germanetes dels pobres

Convent de les Saleses o Germanetes dels Pobres, on s'acolliran els refugiats
Convent de les Saleses o Germanetes dels Pobres, on s'acolliran els refugiats | Arxiu
30 d'agost del 2021
Actualitzat a les 19:10h
La Llar Sant Joan de Déu - Fundació Germà Tomàs Canet de Manresa acull 34 persones que han estat evacuades de l'Afganistan a l'edifici del convent de les Saleses, l'antic convent de les Germanetes dels pobres entre el carrer dels Caputxins i de les Saleses.

L'orde hospitalària de Sant Joan de Déu ha acollit un total de 91 persones provinents de l'evacuació de l'Afganistan, degut a la situació d'emergència humanitària d'aquell país, a la seva arribada a la base aèria de Torrejón de Ardoz.

Manresa és la destinació on l'orde ha destinat més persones arribades de l'Afganistan. També n'ha destinat 26 al Centro San Juan de Dios de Cienpozuelos, 15 a l'hospital San Juan de Dios de Lleó, 3 a la Fundació Sant Joan de Déu - Serveis Socials de Mallorca, i 13 al centre participat Fundació Bayt-Al Thaqafa de Barcelona.

Aquestes persones han hagut de sortir del seu país en una carrera contra-rellotge i de manera traumàtica, abandonant les seves cases d'una forma precipitada i totes elles han manifestat la seva voluntat de demanar asil.

L'acollida s'inclou en el Programa d'acollida i integració per a persones sol·licitants i beneficiàries de protecció internacional, finançat pel Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, que en el cas de l'orde de Sant Joan de déu ja ha atès més de mil persones de 26 nacionalitats diferents.