Ensenyament

El servei de psicologia escolar de Sant Vicenç ha atès prop de 150 infants el darrer curs

En el marc del pla educatiu "Sant Vicenç Educa", el servei va passar de 10 a 24 hores d'atenció setmanals que es mantindran a partir de setembre

per Redacció, 27 d'agost de 2021 a les 12:33 |
Imatge d'arxiu de l'escola Sant Vicenç | AjSVC
El servei de psicologia escolar municipal que ofereix l'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet ha atès el darrer curs un total de 147 infants del municipi. El servei, que compta amb el suport de l'Equip d'Assessorament Psicopedagògic del Servei Territorial del Departament d'Educació a la Catalunya Central, s'adreça a l'alumnat de la llar d'infants municipal El Niu i de les escoles Sant Vicenç i Puigsoler i forma part del pla educatiu Sant Vicenç Educa. L'any passat el servei es va reforçar i va passar de 10 a 24 hores setmanals, una oferta que es mantindrà a partir de setembre per als infants i joves de 0 a 12 anys.

Suport psicològic i psicopedagògic


El servei dona suport psicològic i psicopedagògic als infants i joves del municipi i assessora famílies, personal docent i altres serveis i organismes del municipi. A través d'aquest servei es fa una primera intervenció amb l'alumnat i s'estableixen els circuits necessaris amb els serveis externs públics i privats per fer una intervenció més eficaç i poder millorar el benestar emocional i el desenvolupament social i acadèmic de cada infant.

Durant el darrer curs, la situació de pandèmia ha provocat un augment de la demanada tant de famílies, docents i infants, que han sol·licitat fer ús del servei de psicologia escolar municipal. A partir de setembre, el servei reforçarà l'avaluació de l'alumnat de cicle mitjà de Primària per tal de detectar alumnes amb necessitats educatives especials (NEE) o alumnat amb necessitats educatives de suport especial (NESE).

 

Participació