«Suspensión» de Nueveuno inaugurarà el Festivalet de circ, que es proposa fer programació estable a Manresa

La tercera edició del festivalet se celebrarà el 3 i 4 de setembre amb tallers de circ, Kolectivo Konica, LaCrica, Cia Soon, Balbàl Company, Wake Up Jamaica i Ricky, el Profesor de Tenis

«Suspensión» de Nueveuno inaugurarà el 3r Festivalet de circ
«Suspensión» de Nueveuno inaugurarà el 3r Festivalet de circ | Promocional
27 d'agost del 2021
Actualitzat a les 11:00h
El Festivalet de circ tornarà els propers 3 i 4 de setembre a Manresa després de l'aturada forçosa de 2020 amb la voluntat d'agafar les regnes del circ a la ciutat i oferir-ne una programació estable durant tot l'any. En aquest sentit, l'organització preveu fer una programació estable a Manresa, oferint actuacions de circ als carrers i places de Manresa cada cop que en tinguin oportunitat, segons han avançat els responsables del festivalet Arnau i Rat Serra a NacióManresa.

L'Anònima acollirà, gairebé per complet, tota la programació de la tercera edició del Festivalet de circ, exceptuant l'espectacle inaugural que tindrà lloc al Kursaal. L'Anònima comptarà amb tres escenaris que acolliran quatre espectacles des del dissabte al migdia fins al vespre. Durant el matí s'hi portaran a terme els Tallers de circ a càrrec de formadors de l'Aula de Circ LaCrica.

Suspensión de Nueveuno Circo per inaugurar el Festivalet
El Kursaal acollirà el divendres a partir de les 8 del vespre l'espectacle inaugural del Festivalet de circ amb Suspensión, de la companyia madrilenya Nueveuno Circo. Aquest espectacle de malabars i manipulació tradicionals amb una formulació contemporània s'havia d'estrenar al Festivalet de circ de 2020, però la seva suspensió per les mesures contra la pandèmia ho va evitar.

El Festivalet de circ va conèixer l'espectacle Suspensión a la residència de Ca l'Estruch, a Sabadell, i va adquirir l'estrena per portar-la a Manresa en la que havia de ser la tercera edició del festival. Enguany, amb el relaxament de les mesures contra la Covid, el públic manresà podrà gaudir d'aquest magnífic espectacle a la sala gran del teatre manresà.

Suspensión és un espectacle de circ contemporani en el qual el públic es podrà reconèixer i emocionar. És la nostra pilota llançada a l'aire que assoleix l'instant de suspensió; el moment en què tot pot passar, el moment en què podem cedir a la gravetat, o prendre decisions diferents, el moment en què una pilota es queda flotant i, juntament a això, tots contenim l'alè a l'escenari. 


Aquest és l'únic espectacle de pagament de tot el Festivalet de circ. El preu de l'entrada és de 12 euros i es poden adquirir a aquest enllaç. L'organització destaca que, a banda que és un espectacle de gran qualitat, assistint a l'espectacle inaugural el públic fa una aposta per a la continuïtat del Festivalet de circ en el seu conjunt.

Tres escenaris per a quatre espectacles, tallers, un dinamitzador i música
Com en l'edició de 2019, la jornada principal del Festivalet de circ tindrà lloc el dissabte al complex de l'Anònima, al cor del Centre Històric de Manresa. Tres escenaris muntats a l'espai que dona amb el carrer Sant Salvador acolliran quatre espectacles de diverses disciplines circenses. Tot plegat acompanyat per una zona de jocs de fusta per als més xics, un Taller de circ infantil, un dinamitzador i una música amb dos Dj.

El taller de circ estarà conduït per formadors de LaCrica i admetrà un màxim de 70 infants, en dos grups de 35 i dividits per disciplines en subgrups de 7 nens i nenes. Mentre un grup faci el taller, l'altre serà a la zona dels jocs de fusta, i després es canviaran. El taller començarà a les 11 del matí i tocarà cinc disciplines de circ diferents. Cal la inscripció prèvia al web del Festivalet de circ.

A la 1 del migdia, el Kolectivo Konica portarà a l'escenari en seu La punta de mi nariz, un número d'equilibris acrobàtics que porten a terme sis dones de Catalunya i Euskadi i en la que hi participa Candela Casas, que es va formar a LaCrica de Manresa.


Ja a la tarda a partir de les 5, formadors i alumnes de l'Aula de Circ LaCrica portaran a escena l'espectacle multidisciplinar Cabaret, 10 anys de LaCrica. Més de 2.500 alumnes d'entre 4 i 40 anys s'han format en classes regulars durant aquesta dècada a LaCrica. Però si s'hi afegeixen els Tallers de Circ realitzats arreu del territori la xifra creix fins a 8.000 persones, entre infants, joves i adults.

A 2/4 de 7 de la tarda, la Cia Soon, formada pel català Manel Rosés i el suec Nilas Kronlid, executaran Gregaris, un espectacle en màstil i bàscula amb un toc d'humor. Rosé i Kronlid formaven part de la companyia Balagans que el 2011 va guanyar la medalla d'or al Festival Mundial du Cirque de Demain de París per a artistes menors de 25 anys.

A les 8 del vespre serà el torn de la companya belga-argentina BalBàl Company, formada per Josefina Castro i Daniel Ortiz, que proposen un quadre aeri en altura amb Ninguna palabra. Es tracta d'un espectacle eminentment tècnic, que combina dansa i acrobàcia.

Tot plegat estarà amenitzat pel dinamitzador circense Ricky, el profesor de tenis, que omplirà els buits entre espectacle i espectacle i estarà acompanyat per Wake Up Jamaica que portarà la seva música a l'Anònima i tancarà el Festivalet.

Reserves i mesures
Els espectacles de dissabte són gratuïts, però cal fer la reserva a través d'aquest enllaç per garantir els aforaments i seguir les mesures dictades per Procicat. L'organització del Festivalet de circ ha optat per no exigir un pagament simbòlic per la reserva, però demanen al públic que si un cop feta la reserva no poden assistir a l'espectacle, que l'anul·lin o ho comuniquin d'alguna manera per evitar que hi hagi persones que no hi puguin assistir tot i havent cadires buides a l'interior del perímetre.

També es demana que el públic arribi amb mitja hora d'antelació als espectacles ja que els protocols que s'han de seguir per accedir a la zona perimetrada alenteixen l'entrada de persones al recinte. És important arribar puntual perquè si a l'hora de començar l'espectacle hi ha cadires buides s'hi donarà accés al públic que estigui esperant i que no hagi pogut fer la reserva.

Uns 25 voluntaris treballaran de forma altruista per al bon funcionament del Festivalet de circ.