Avisen de segrests exprés de gossos a Manresa per cobrar-ne un rescat

Entitats animalistes recomanen no deixar els animals lligats al carrer quan s'entri a un comerç

Vista parcial del cartell que l'amo del gos va penjar a les xarxes
Vista parcial del cartell que l'amo del gos va penjar a les xarxes | Xarxes
21 d'agost del 2021
Actualitzat a les 12:17h
L'Associació Els Quissos o Batec Animal, entre altres entitats animalistes, adverteixen que darrerament s'han donat al menys tres casos de segrests exprés de gossos a Manresa per després cobrar-ne la recompensa o un rescat. El mètode que fan servir és el d'emportar-se l'animal quan està lligat fora d'un comerç mentre l'amo fa la compra, esperar que publiqui un senyal d'avís a les xarxes socials i posteriorment contactar-lo per exigir-li una recompensa.

L'últim cas, segons ha sortit a les xarxes socials, és el d'un Golden retriever que es van endur de l'aparcament de l'Aldi mentre el seu propietari era comprant. L'amo de l'animal va fer una crida a través de Whatsapp, Facebook i Twitter on va posar el seu telèfon i els segrestadors, després de passar-li fotos que mostraven que el gos estava bé, li van exigir un rescat de 500 euros. Finalment, l'afectat va recuperar l'animal pagant 100 euros, que era la quantitat que havia posat com a recompensa,

Malgrat que la Policia Local de Manresa no ha volgut comentar aquest cas, les entitats animalistes avisen que s'han trobat amb dos casos similars a Manresa en les últimes setmanes usant el mateix mètode per aconseguir la recompensa. Per això recomanen als amos de gossos que no els deixin lligats sense vigilància a l'exterior dels establiments quan realitzin les compres i que busquin alternatives.