Alerta per altes temperatures que poden superar els 40ºC al Bages i al Moianès

Els termòmetres pujaran a partir de dimecres i tocaran sostre aquest dijous amb els valors més alts de l'estiu

Un termòmetre del centre de Girona marcant 40 graus, en una imatge d'arxiu
Un termòmetre del centre de Girona marcant 40 graus, en una imatge d'arxiu | ACN
Joan Obiols
09 d'agost del 2021
Actualitzat a les 17:01h
El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per onada de calor a partir d'aquest dimecres. Les temperatures augmentaran de manera clara durant tota la setmana i afectaran diverses parts del país. Es preveuen gairebé 40ºC en punts de tot el territori.

Protecció Civil ha alertat que la calor afectarà especialment les comarques de Ponent el dimecres, i dijous s'estendrà també a la Catalunya Central. on es poden superar els 40ºC. Caldrà seguir l'evolució de la predicció meteorològica per determinar la fi de la nova alerta de calor, però "tot indica que l'episodi continuarà en dies posteriors".

L'episodi d'altes temperatures començarà dimecres al migdia a les comarques de Lleida, l'alerta de perill se situarà en el 4 sobre 6 al Segrià, la Noguera, el Pla d'Urgell, les Garrigues i l'Urgell.

Dijous, l'avís s'enfilarà fins al nivell 5 a les comarques de Lleida, i la Catalunya Central se situarà en nivell 4, afectant especialment el Solsonès, l'Anoia, el Bages, el Moianès i Osona. Les temperatures s'aproparan als 40 graus en molts punts del país i es podria superar el valor en zones de Ponent, la Catalunya Central i les comarques Nord-orientals.
 Des de Protecció Civil han compartit una sèrie de recomanacions per afrontar l'episodi de calor. Demana beure molta aigua i fer àpats lleugers, no sortir en les hores de més sol, estar en espais climatitzats en les hores de més calor, hidratar les mascotes i no passejar-les en les intervals de més insolació, portar roba lleugera i protegir-se el cap amb una gorra o un barret, entre d'altres.