Infància

Sant Vicenç de Castellet crea el Consell d'Infants, concebut com una nova eina de participació ciutadana

Es planteja que els infants d'entre 10 i 12 anys del municipi puguin reflexionar, expressar la seva opinió, debatre i traslladar al ple aquelles propostes que considerin necessàries

per Redacció, 5 d'agost de 2021 a les 12:29 |
Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet | AjSVC
L'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet impulsa la creació del Consell d'Infants que concep com una nova eina de participació ciutadana. El consistori es proposa com a objectiu que els nens i nenes d'entre 10 i 12 anys del municipi puguin reflexionar, expressar la seva opinió, debatre i traslladar les propostes concretes que considerin necessàries al ple municipal per tal de ser tingudes en compte i participar, d'aquesta manera, a la vida pública de Sant Vicenç de Castellet.

Les sessions plenàries del Consell d'Infants de Sant Vicenç de Castellet es reuniran un mínim de dues vegades l'any i de forma extraordinària sempre que es consideri necessari. El nou òrgan de participació ciutadana farà un recull inicial de les necessitats i demandes dels infants del municipi per comunicar-les a l'Ajuntament, crearà comissions de treball, plantejarà propostes, es consensuaran els temes tractats i es traslladaran totes les propostes i actuacions al consistori.


Composició


El Consell d'Infants de Sant Vicenç de Castellet estarà format pel president o presidenta, que serà l'alcaldessa o el membre de l'Ajuntament en qui delegui, el regidor d'Educació, dos representants amb paritat de sexes per a cada aula de 5è i 6è de primària de les escoles del municipi i un professional tècnic municipal. L'elecció dels consellers i conselleres es farà a les aules de les escoles corresponents i l'elecció es farà democràticament. El mandat dels representants de l'Ajuntament serà de quatre anys, coincidint amb el mandat municipal,  mentre que la durada dels representants del Consell d'Infants serà de dos anys.  

 

Participació